SNÖ. I morgon bitti är det fritt fram att åka skidor på Stadion. Foto: Agnes Stuber

I dag öppnar skidspåren på Stadion

Det har varit en rekorddålig vinter sett ur ett skidåkarperspektiv. Nu har nätterna äntligen varit tillräckligt kalla för att skipspåret på Stadion ska kunna öppna. Idag är det premiär.

  • Publicerad 07:45, 11 jan 2018

Här kommer goda nyheter för Stockholms skidentusiaster: På torsdagen klockan 06:30 öppnade de klassiska skidspåren på Stadion.

– Äntligen har det varit tillräckligt kallt för att vi ska kunna göra tillräckligt med snö för att öppna, säger Jonny Costmar som är enhetschef för idrott ute i öst på Stockholms stad.

Tidigare har bara Kristinebergs IP haft öppet för åkning – där har man kunnat göra snö av skrapsnö från Zinkensdamms IP och Östermalms IP.

"Riktigt pissväder"

De tre snökanonerna som äntligen gjort att Stadion fått sin konstsnö ska nu flyttas till Gärdet, men Jonny Costmar är inte särskilt hoppfull om att det ska kunna gå att åka skidor där inom en snar framtid.

– Tyvärr ser prognosen inte särskilt bra ut. Det ska vara riktigt pissväder de närmsta tio dagarna, så då kommer det inte gå att göra snö där, säger han och tillägger att den här vintersäsongen varit katastrof sett ur ett skidperspektiv.

– Vi ligger en eller två veckor efter jämfört med hur det brukar vara och det är mycket när säsongen är så kort, säger Jonny Costmar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Då kan du åka skidor

Stadion och Kristinebergs IP har samma öppettider för skidåkning:

Vardagar: 6:30-22

Lördagar: 7:30-19

Söndagar: 7:30-22

När det är mörkt är besysningen på.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fest på Söder ska få fler att odla

Nyheter Här får barnen stoppa fingrarna i jord Det förbereds för en stor odlingsfest i Drakenbergsparken i höst.torsdag 19/7 16:33

Motorbåt fattade eld – tre hoppade i vattnet

Nyheter SE FILMEN En mindre motorbåt fattade plötsligt eld efter vad som beskrivs som en explosion strax före klockan halv ett på torsdagen. Släckning pågår. "Vi satt och solade när det plötsligt small", säger vittnet...torsdag 19/7 13:17