Duett. Kärlekslåten "Vaggvisa" som släpps under fredagen är en duett med Gustaf Anderson och Johanna Lindqvist i bandet. Foto: Daniel Öhrstedt

I dag släpper de sin nya singel

Stockholmsbandet "Gustafs dagar" släpper i dag singeln ”Vaggvisa”. Sångaren Gustaf Anderson hoppas att låten ska väcka känslor om svunnen kärlek och sommar under studenternas dagar.

  • Publicerad 11:30, 12 jun 2020

Stockholmsbandet "Gustafs dagar" som förra året blev omskrivna efter sin låt ”Skokartong” släpper i dag, fredag, låten ”Vaggvisa”. Det är bandets fjärde singel för året och samtidigt ett år efter deras finalplats i programmet "P4 Nästa".

Låten handlar om kärlek och ”skildrar skolgångens mest melankoliska miljöer”, skriver bandet i sitt pressmeddelande. Sångaren, bandledaren och tidigare Kistabon, Gustaf Anderson, hoppas att unga ska känna igen sig i låten och menar att den passar under studenttiderna.

Svunnen kärlek

I korthet handlar låten om svunnen kärlek mellan två personer:

– Som jag ser det är låten något av en tillbakablick. Det handlar om två personer som inte längre har en nära relation, men som fortfarande delar ett band, säger han, och tillägger:

– Det här dubbla i att både vara beroende av en annan, men samtidigt inte vilja vara med personen. Jag tror att många kan känna igen sig i det.

"Gustafs dagar" bildades för fem år sedan och är näst intill ett storband med sina nio bandmedlemmar; bland annat Täbystudenten Johanna Lindqvist, Sollentunabon Erik Urban och Calle Stenman, även han från Täby (se hela bandlistan nedan).

”Vaggvisa” spelades in i Norrköping och är en duett med Gustaf Anderson och Johanna Lindqvist. Den är sammanställd av producenterna Niklas Berglöf och Magnus Lindberg.

Vad behöver en låt, som handlar om kärlek och sommar?

– Det är frestande att ta till klyschor, som hur blommor doftar eller marken som ångar av värme. Men jag tror att man ska göra tvärtom. Man ska säga det man vill med en text, och få in känslan av sommar mellan raderna. Det kan vara ett ljud, eller en melodi. Vi har exempelvis en ensam trumpet i låten, och det känns rakt av somrigt, säger Gustaf Anderson.

Låten finns tillgänglig på Spotify och via bandets kanaler på sociala medier.

Stockholmsband. Sångaren Gustaf Anderson (i mitten) berättar att bandet ser fram emot när coronapandemin är över så att bandet kan börja spela mer livekonserter. Foto: Daniel Öhrstedt

Gustafs dagar

Gustaf Anderson, sång (uppväxt i Kista, bor på Kungsholmen).

Johanna Lindqvist, sång (bor på Rindö, typ Vaxholm, just tagit studenten på Tibble i Täby).

Erik Urbán, sång (uppväxt i Sollentuna, bor i Sollentuna).

Carl Nygren, piano (uppväxt i Täby, bor i Vallentuna).

Calle Stenman, trumpet (uppväxt i Söderhamn, bor i Handen).

Simon Selsfors, trummor och producent (uppväxt i Söderköping/Norrköping, bor i Nacka).

David Löveborn, bas (uppväxt i Skänninge, bor i Åkersberga).

Ludvig Blomgren, gitarr (bor i Linköping).

Rickard Peters, gitarr (bor i Linköping).

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Falsk polis stal bankkort från äldre i Väsby och Sollentuna

Nyheter 35-åring döms till två års fängelse för grova bedrägerier En man i 35-årsåldern begick flera fräcka bedrägerier mot äldre i våras. Nu döms han till två års fängelse för att ha lurat 80-åriga kvinnor i bland annat Väsby och Sollentuna.onsdag 12/8 12:52

Sollentunabor hjälper varandra under corona

Nyheter "Det fanns ett akut behov av hjälp" Ett halvår har gått sedan coronavirusets spridning startade. Administratör för gruppen "Coronahjälpen i Sollentuna", Linn Wågberg, berättar att många vill hjälpa till under krisen.onsdag 12/8 8:30

Världsårsbästa och svenskt rekord på Vallen

Nyheter Daniel Ståhl i toppform - Almgren tvåa Årets Sollentuna GP blev en minnesrik kväll med två höjdpunkter på 2 000 meter och diskus – med flera andra personbästa från friidrottens elit på Vallen.tisdag 11/8 9:40
Stockholm Direkt