Tidigare #Metoo manifestationer har stöttats av många och söndagens manifestation se inte ut att bli ett undantag. Foto: Hans Christiansson

I DAG: Stor #Metoo-manifestation i City

I dag söndag hålls en manifestation och ett fackeltåg vid Norrmalmstorg för att visa stöd för alla som fallit offer för sexualbrott. ”Vi vill hålla igång samhällsdebatten”

  • Publicerad 21:00, 11 jan 2018

På söndagseftermiddagen anordnar MeToo Sweden manifestationen #vitrorpåer för att visa stöd till den kvinna som blev gruppvåldtagen i Fittja samt till de som fallit offer för de uppmärksammade våldtäkterna i Malmö.

– I dessa fall handlar det om bristande resurser hos polisen. Endast 11 procent av alla våldtäkter uppklaras enligt BRÅ, vilket vi inte tycker är okej, säger grundaren till MeToo Sweden Gabriella Ohlzon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Många har visat intresse för manifestationen och några av de som kommer att tala och uppträda på Norrmalmstorg under söndagen är Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt, Ida Östensson som grundade Makeequal, Centerpartiets rättspolitiska talesperson Johan Hedin, Artisten Bishat och den ideella organisationen Locker room talk.

– Vi hoppas att politiker lovar att arbeta för strängare straff och att polisen ska få mer resurser. Men sen vill vi även att man ska fortsätta våga prata om sexuella övergrepp och att MeToo debatten fortsätter, säger Gabriella Ohlzon.

På söndag kommer även fler män än tidigare manifestationer att tala vilket Gabriella Ohlzon ser som positivt.

– Det är väldigt viktigt att fler män och icke binära engagerar sig, de behövs för att vi ska kunna lösa det här strukturella problemen, säger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Innan manifestationen börjar kommer även ett fackeltåg att hållas med start från Humlegården. Fackeltåget hålls förutom i Stockholm i 18 andra städer i Sverige.

– Jag hoppas på att folk tar med sig framtidspepp och förändringsvilja, säger Ebba Rosencrantz, som startat i fackeltåget.

Tiderna för manifestationen

Fackeltåget startar i Humlegården kl 15:00.

Manifestationen startar på Norrmalmstorg kl 15:30.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.