Jesper Carlsson, Ica-handlare, ICA Kragsta Foto: Hege Hellström

Ica-butik i Vallentuna lägger ner: "Vi har kämpat i många år"

Ica Rickeby kommer lägga ner i höst. Dålig lönsamhet i tider av förändrade köpbeteenden ligger bakom beslutet.

  • Publicerad 14:19, 28 aug 2017

Ica Nära Rickeby på Skolvägen 1 i Vallentuna läggs ned i slutet på oktober. Det berättar Ica-handlaren Jesper Carlsson för oss under måndagseftermiddagen.

– Vi har kämpat många år för att hålla det flytande. Men har man ingen lönsamhet går det inte, säger Jesper Carlsson och fortsätter:

– Många äldre som tidigare handlat har antingen dött eller flyttat ut och barnfamiljerna som flyttat in har ett annat köpbeteende. Vi har mer blivit en kompletteringsbutik, en jourbutik, och det går inte när alla kostnader går upp.

Han pekar bland annat att många i området idag handlar mat via nätet, något som märkts på intäktssidan för matbutiken. Den andra butiken som han driver, i Kragsta, fortsätter dock som vanligt.

Vad kommer hända med lokalen nu?

– Jag äger fastigheten och som det ser ut nu vill jag inte hyra ut. Om vi inte får snurr är det inte lätt för någon annan heller.

– Nu är det fullt fokus på Ica-butiken i Kragsta.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vallentuna är stadsbornas odlingsoas

Nyheter "Gräver och tar ett glas tillsammans" Till vardags bor de i stan – men på våren är det Lövsättra fritidsby i Vallentuna som gäller för Kikki Svanbäck, Ingrid Andersson och Ingegerd Spjälkeby. Här berättar de om odlingen och...fredag 18/5 17:26