På Ica Kvantum Liljeholmen hjälper alla, från butikschef till kock, till med att packa upp varorna som kommer in. Foto: Jesper Annell

ICA-butik uppmanar kunder att sluta bunkra

Covid-19 har bland annat resulterat i tomma hyllplan i matvarubutiker. Förra helgen köpte människor toapapper och blöjor i en rasande takt. Liljeholmens ICA uppmanade då sina kunder att istället handla med hänsyn.

  • Publicerad 15:50, 20 mar 2020

Hyllan för toapapper tömdes snabbt under förra veckan och den för blöjor likaså. Utbrottet av covid-19 i Stockholmsområdet har lett till att invånarna köper på sig det de tror är nödvändigt.

Förra helgen publicerade ICA Kvantum Liljeholmen ett inlägg på Facebook där de bad sina kunder att sluta bunkra.

– Vi har hört kunder bli oroliga över hålen i hyllorna, men lagren är fulla och leveranserna går bra. Det är ingen riktig varubrist, utan en falsk brist. Med inlägget ville vi förklara läget för kunderna, uppmana dem till att tänka praktiskt och handla med hänsyn, säger Jesper Annell, kommunikations- och marknadsansvarig på ICA Kvantum Liljeholmen.

I Facebook-inlägget står att läsa: ”Visst några saker har tagit slut en liten stund men vi får leveranser med fulla lastbilar varje dag, och fyller på hyllorna så snabbt det bara går”.

– Vi får in så mycket varor att det är som att jul möter midsommar. Alla anställda hjälper till att lasta upp, från butikschef till kockar, säger Jesper Annell.

Efter förra helgens anstormning då hyllorna länsades i en rasande fart är läget nu mer sansat.

– Det är svårt att veta om det är inlägget som har bidragit till det, men det har blivit mycket lugnare. Människor har fyllt på sina skafferier, och i butiken är det fullt med varor.

– Vi får så mycket kärlek och stöd från folk i närområdet nu när det är tufft. Jag blir varm i hjärtat. Utomstående erbjuder sig att hjälpa till att packa upp varor. Vi hade till och med en sjuksyster som erbjöd sig att komma förbi efter sitt skift.