framtidslösning? Ica bygger e-handelslager i Brunna som ska drivas av robotar. Foto: Mostphotos

Ica-lager i Brunna ska skötas av robotar

Ica har investerat i nära 150 000 kvadratmeter mark i Brunna. Här ska de etablera ett e-handelslager med brittisk robotteknik.

  • Publicerad 10:30, 29 nov 2018

ICA har köpt fastigheter inom Brunna logistikområde för att säkerställa en bra yta för sitt e-handelslager men även för att säkra eventuella framtida behov.

– Upplands-Bro är ett bra geografiskt läge med bra förbindelser, säger Anna Hedström, pressansvarig för Ica Gruppen.

Nu är det även klart att e-handelslagret blir enligt det brittiska Ocados lösning, med robotteknik. Det är robotar som ska plocka ihop varorna till matkassarna istället för människor, för att spara tid och hålla ner kostnaderna. Manuella steg kommer att finnas i varumottagning, pack och utlastning.

Ska vara klart 2022

– Vi räknar med att det är nästan 30 procent mer effektivt, säger Andreas Svensson, VD för Ica Sverige, till Dagens Industri.

Förberedelserna för e-handelslagret i Brunna pågår för fullt, men bygget har inte påbörjats ännu. Planen är att lagret ska vara i drift år 2022. För Upplands-Bro kommer det att innebära arbetstillfällen, men det är ännu oklart hur många.

– Det finns inget liknande lager i Sverige idag för livsmedelshantering, och ICA kommer att vara ensamma att använda oss av Ocados teknologi i Sverige, säger Anna Hedström.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fyllestyrning som kunde slutat illa

Med alkohol och droger i kroppen körde en man i 20-årsåldern in i en tomthäck i Bålsta. Färden kunde slutat betydligt värre. Den misstänkte bilföraren är inte från Håbo.måndag 18/2 12:04

”Passa på att prova sådant som du inte provat förut”

En vecka kvar i skolbänken. Sedan är det dags för sportiga aktiviteter – varje dag för den som vill.lördag 16/2 10:00

Senaste numret

Bålstabladet