framtidslösning? Ica bygger e-handelslager i Brunna som ska drivas av robotar. Foto: Mostphotos

Ica-lager i Brunna ska skötas av robotar

Ica har investerat i nära 150 000 kvadratmeter mark i Brunna. Här ska de etablera ett e-handelslager med brittisk robotteknik.

  • Publicerad 10:30, 29 nov 2018

ICA har köpt fastigheter inom Brunna logistikområde för att säkerställa en bra yta för sitt e-handelslager men även för att säkra eventuella framtida behov.

– Upplands-Bro är ett bra geografiskt läge med bra förbindelser, säger Anna Hedström, pressansvarig för Ica Gruppen.

Nu är det även klart att e-handelslagret blir enligt det brittiska Ocados lösning, med robotteknik. Det är robotar som ska plocka ihop varorna till matkassarna istället för människor, för att spara tid och hålla ner kostnaderna. Manuella steg kommer att finnas i varumottagning, pack och utlastning.

Ska vara klart 2022

– Vi räknar med att det är nästan 30 procent mer effektivt, säger Andreas Svensson, VD för Ica Sverige, till Dagens Industri.

Förberedelserna för e-handelslagret i Brunna pågår för fullt, men bygget har inte påbörjats ännu. Planen är att lagret ska vara i drift år 2022. För Upplands-Bro kommer det att innebära arbetstillfällen, men det är ännu oklart hur många.

– Det finns inget liknande lager i Sverige idag för livsmedelshantering, och ICA kommer att vara ensamma att använda oss av Ocados teknologi i Sverige, säger Anna Hedström.

Nya kapellskärningar – den här gången hann tjuvarna inte stjäla

Lastbilens kapell var uppskuret. Föraren hade inte upptäckt något. Inget var stulet, men samtidigt tog polisen två välkända lagbrytare som blev misstänkta för drogbrott.söndag 1/12 17:27

Ung misshandlade ung

På söndagens eftermiddag inträffade en misshandel i Bålsta Centrum. Den som sparkade, slog och försökte tvinga till sig en moped var under 15 år. Bland övriga blåljusnyheter: skadegörelse och mindre...måndag 25/11 10:16

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt