framtidslösning? Ica bygger e-handelslager i Brunna som ska drivas av robotar. Foto: Mostphotos

Ica-lager i Brunna ska skötas av robotar

Ica har investerat i nära 150 000 kvadratmeter mark i Brunna. Här ska de etablera ett e-handelslager med brittisk robotteknik.

  • Publicerad 10:30, 29 nov 2018

ICA har köpt fastigheter inom Brunna logistikområde för att säkerställa en bra yta för sitt e-handelslager men även för att säkra eventuella framtida behov.

– Upplands-Bro är ett bra geografiskt läge med bra förbindelser, säger Anna Hedström, pressansvarig för Ica Gruppen.

Nu är det även klart att e-handelslagret blir enligt det brittiska Ocados lösning, med robotteknik. Det är robotar som ska plocka ihop varorna till matkassarna istället för människor, för att spara tid och hålla ner kostnaderna. Manuella steg kommer att finnas i varumottagning, pack och utlastning.

Ska vara klart 2022

– Vi räknar med att det är nästan 30 procent mer effektivt, säger Andreas Svensson, VD för Ica Sverige, till Dagens Industri.

Förberedelserna för e-handelslagret i Brunna pågår för fullt, men bygget har inte påbörjats ännu. Planen är att lagret ska vara i drift år 2022. För Upplands-Bro kommer det att innebära arbetstillfällen, men det är ännu oklart hur många.

– Det finns inget liknande lager i Sverige idag för livsmedelshantering, och ICA kommer att vara ensamma att använda oss av Ocados teknologi i Sverige, säger Anna Hedström.

Kungsängens SK:s herrlag är ute ur division 1

I helgen petades Kungsängens SK:s handbollsherrar ut ur division 1. – Det hade vi absolut inte räknat med, säger tränare Rickard Bäcklin.lördag 20/4 16:00

Helena inspirerar andra till skapande

Kreatören Helena N Åkerlund är nominerad till Årets Inspiratör i årets Upplands-Brogala för att hon inspirerar både vuxna och barn till skapande. – Det känns väldigt ärofyllt.lördag 20/4 10:10

Senaste numret

Bålstabladet