DEMONSTRERAR. I dag samlas Bensinupproret på Sergels torg för att demonstrerar mot de höjda bensinpriserna. Foto: Mostphotos

Idag demonstrerar Bensinupproret i Stockholm

I dag anordnar Bensinupproret en tillståndsgiven demonstration i Stockholm. Demonstrationen börjar på Sergels torg och går sedan mot Mynttorget där namnunderskrifter ska lämnas till riksdagen.

  • Publicerad 09:03, 31 maj 2019

Klockan 17 på fredagen samlas Bensinupproret på Sergels torg i Stockholm för att demonstrera mot de höjda bensinpriserna.

Demonstrationen, som enligt Svenska Dagbladet är tillståndsgiven, inleds med tal. Därefter ska det marscheras till Mynttorget för en överlämning av namnunderskrifter till riksdagen.

Bensinupproret, som i sin Facebookgrupp har över 600 000 medlemmar, har under dagen ett flertal manifestationer runt om i landet. I Stockholm arrangeras den största.

På eventets Facebooksida har nästan 4000 personer meddelat att de är intresserade av att delta demonstrationen Stockholm i dag.

– Många, bland andra jag, kommer att ha gula västar för att visa att gränsen är nådd, säger upprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm till SvD.