Pepp. Arrangören Jonas Nermyr är taggad på fet festival. Foto: Karin Nilsson / Iselin Jansen

Idag intar steppen Bagis igen

44 länder finns representerade när en av världens största steppdansfestivaler intar Bagarmossens Folkets hus i påsk. Vi kollade läget med arrangören Jonas Nermyr som utlovar ett tystare arrangemang än sist.

  • Publicerad 10:27, 17 apr 2019

Tioårsjubilaren Stockholm Tap Festival drar igång på onsdagen 17 april och pågår fram till måndag den 22 april. Förutom den stora galaföreställningen med proffsdansare på söndag på Södra teatern så är det Bagarmossens Folkets hus som är spelplats för jättefestivalen.

– Det blir väldigt mycket steppdans! Framförallt danslektioner men vi säger festival eftersom den innehåller öppna delar för allmänheten med battles, tävlingar och uppvisningar, säger Jonas Nermyr som är grundare av och arrangör för festivalen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Steppdans är ett brett begrepp med går att beskriva som att "genom dans och rörelse trumma med fötterna", enligt Jonas Nermyr,

– Ljudet är viktigast och strax därefter kommer rörelsen, säger han.

Det här är andra gången festivalen hålls i Bagis. Förra gången, 2016, blev det problem med grannar som stördes av ljud från dansandet, men Folkets hus har sedan dess renoverats och ljudisolerats. Istället hoppas arrangören på att allmänheten kommer kunna ta del av festivalen på ett positivt sätt.

– Jag bor själv i Bagarmossens centrum och tycker Folkets hus är jättefint. Den som vill gå på de öppna kvällsevenemangen kan köpa en biljett i dörren, och vill man titta in och ta en nybörjarkurs går det också bra under dagtid, säger Jonas Nermyr.

Avslutas med cabaret

Det hela rundas av på måndag kväll med en cabaretshow framförd av de som tagit lektioner under festivalen. All detaljerad info om festivalen finns på hemsidan stockholmtapfestival.se.

Tågluffa med SL i augusti

Nyheter Sommaren är inte slut! Upptäck Stockholm med minisemester på hemmaplan Allt fler väljer att skippa både flyg och bil för att istället resa med mer miljövänliga alternativ som tåg. Och vad passar väl då bättre än att semestra på hemmaplan, med de färdmedel som lyder...fredag 16/8 16:44

Anna vill inspirera motvilliga till träning

Nyheter "Det handlar om att komma över det inre motståndet" Rågsvedsbon och författaren Anna Suvanna Davidsson vill med sin nya bok Stor och stark skifta synsättet på träning och våra kroppar.fredag 16/8 16:00