LURÖPPNA. Nu har det blivit möjligt att öppna spärrarna med sin mobiltelefon. Foto: Henrik Berglund

Idag kan du öppna SL:s spärrar med mobilen

Nu kan du blippa med din mobil i alla spärrar på T-Centralen. Snart är planen att du ska kunna göra det överallt i SL-trafiken.

  • Publicerad 11:41, 19 feb 2019

Som StockholmDirekt tidigare har skrivit är SL:s plan att man ska kunna ta sig förbi spärrarna genom mobilen, via biljettköp i deras app, något som tidigare krävt att man har behövt gå via spärrkiosken i tunnelbanan, eller till chauffören i bussen, och visa upp mobilen. Biljetterna ska nu läsas av en speciell biljettläsare. Sedan tidigare har man smugit igång tester i tunnelbanan vid stationerna Kristineberg, Abrahamsberg och Stadshagen samt buss 2 och 3. Försöken har gått bra.

Nytt från SL: Öppna spärrarna med mobilen

Men nu är det dags för elddopet. Från och med idag ska man kunna blippa mobilbiljetter i alla spärrar på T-Centralen. Slår även det testet väl ut är planen att rulla ut systemet i hela SL-trafiken.

– Om det går bra kommer vi att rulla ut detta i alla spärrar under våren, säger Claes Keisu, pressansvarig på SL.

Först lär det märkas i spårtrafiken, både i tunnelbanan och pendeltågstrafiken, så är spärrarna förberedda med den nya optiska läsaren som krävs. Men målet är att mobilbiljetterna ska kunna blippas även på alla bussar och pendelbåtar när systemet är helt utbyggt enligt Claes Keisu.

SL: Så funkar det att blippa med bankkortet

SL har även ett projekt på gång med att man ska kunna blippa betalkort i spärrarna .