Idag stängs Getingmidjan – så påverkas du

I helgen väntar nya avstängningar av getingmidjan.

  • Publicerad 13:18, 14 okt 2019

Det är dags för ännu ett stopp av tågtrafiken längs getingmidjan när trafikverket fortsätter sin upprustning. Den här gången är stoppet beräknat från idag, fredag 18 oktober klockan 22 till måndag 21 oktober klockan 05 och innebär all tågtrafik, både fjärr- och regionaltåg, på sträckan.

Precis som tidigare avstängningar innebär det fjärr- och regionaltåg söderifrån vänder vid Stockholm södra eller Flemingsberg. Fjärr- och regionaltågen norrifrån kommer som vanligt att stanna vid Centralen.

För resande mellan Stockholm södra och Centralen hänvisas resenärerna till framförallt pendeltågen, vilket kommer innebära en öka trängsel och restid.

"Var beredd på att det kan bli trångt på tåg och perronger samt vid hissar och rulltrappor. Tänk på att många av resenärerna kan vara på besök i Stockholm och inte är vana att resa med pendeltågen. Du som kan Stockholm får ha tålamod med att bli frågad om vägen och att det blir mer kö än vanligt på flera ställen." skriver SL på sin hemsida.

VIKTIGAST. Getingmidjan är den mest trafikerade tågsträckan i Sverige och den upprustning som nu görs är avgörande för att punktligheten i hela Sveriges tågtrafik ska bli bättre. Foto: StockholmDirekt