Idol-Victoria vill uppleva ännu mer

Ett tungt slag för Victoria Kjöraas när hon nyligen åkte ut i idol. 21 år gammal och Bålstatjejen har redan varit med om mycket, nu söker hon efter nya erfarenheter. – Musikkarriären är absolut inte över, jag brinner för det.

  • Publicerad 01:15, 21 sep 2019

Opera, Mississippi, USA. Det var där allting började. Victoria Kjöraas mamma och hennes släkt var sånggalningar i kyrkan, samtidigt som svenske pappan åkte till USA för att studera. De träffade på varandra, kärleken glödde och paret bestämde sig för att bosätta sig i Bålsta.

Ungefär 25 år senare träffar BålstaDirekt 21-åriga dottern Victoria Kjöraas efter en föreläsning i Västerås. Sångerskan har varit med om mycket, nu senast när hon åkte ut i idol precis innan live-showerna.

– Jag har sjungit och spelat musik i hela mitt liv, i och med att mamma älskar musik så blev det naturligt för mig, berättar Victoria Kjöraas.

Innan idol-resan som spelades in i våras så har Victoria även haft andra resor.

– Efter gymnasiet backpackade jag, först till Bali, sen till Nya Zeeland och avslutningsvis till Dubai, sen hem. Efter en kort tid i Sverige där­emot så flyttade jag till Australien på obestämd tid, men efter sex månader så var jag tillbaka i Sverige igen, berättar Victoria Kjöraas.

Klipptes bort i början

Efter en paus från musiken på grund av resandet så var det upp på banan igen när Victoria anlände till Stockholm för idol-audition. Inte för att träffa tv-juryn, nej utan först två sångpedagoger, sedan tv-produktionen och sedan tv-juryn.

Din audition visades inte på tv, varför?

Juryn hade gjort ett Sverige vs USA-quiz åt mig, men det blev lite missförstånd med politik inblandat. Det är nog därför ingen har sett första mötet. Idol är ju ett underhållningsprogram, i efterhand känner jag att det inte kanske passar mig helt perfekt. Jag vill vara där för musikens skull, berättar Victoria.

Visad audition eller inte, var Victoria vidare till slut­audition, men resan tog slut precis innan live-showerna. Victoria menar att juryn inte riktigt kunde kategorisera henne. Däremot visar Bålstatjejen ett förväntansfullt leende.

– Musikkarriären är absolut inte över, jag brinner för det. Jag hoppas kunna växa till en artist av det hela.

Victoria Kjöraas

Med Johanna Bergendorff och Cecilia Bremark drev hon den framgångsrika podcasten Tjejsnack.

Andra intressen är: Fotboll, laga mat och resa.

Victoria sökte även till idol år 2015, men åkte ut vid tv-produktionen.

Victoria bor och pluggar i dag i Västerås med inriktning internationell marknadsföring.

Favoritinstrument: Gitarr och Piano.

Visa merVisa mindre

Håll i mobiltelefonerna!

En våg av mobiltelefonstölder tycks gå genom området. Under måndagen skedde tre liknande fall. – Vi undersöker möjligheten att stölderna kan ha ett samband, säger Åsa Bergfors på polisen.tisdag 2/6 10:23

De öppnar – mitt i krisen

"Bålstaborna verkar må rätt bra" Två veckor innan coronakrisen skrev de på hyresavtalet. Nu öppnar bröderna C-H och CG Forsbeck sitt nya burgarställe i Håbo.måndag 1/6 15:41

Sport

    Senaste numret

    Bålstabladet
    Stockholm Direkt