LOVAR. Oppositionsrådet Peter Schilling (S) lovar att det blir en ny idrottshall även vid ett maktskifte. Den idrottspolitiska debatten i Signalfabrikens bibliotek leddes av Jan Kihl, ordförande för Sundbybergs idrottsallians. Foto: Ulrica Andersson

Idrotten ges stora löften inför valet

Planer för att bygga ett ridhus i Sundbyberg har funnits länge – lagom till valet ska de konkretiseras. Det lovade styrande politiker under en idrottsdebatt.

  • Publicerad 07:03, 5 jun 2018

Kanske inte finns samstämmighet i så många andra frågor än hästar

Att vi har gått in i en valrörelse var svårt att missa under måndagskvällens idrottspolitiska debatt på Signalfabrikens bibliotek, arrangerad av Sundbybergs idrottsallians.

Mot slutet av sommaren kommer en plan med tillhörande budget att presenteras för en efterlängtad ridanläggning på Miloområdet. Beskedet lämnades av kultur- och fritidsnämndens ordförande Johan Storåkers (L).

Ett beslut har redan fattats, fyllde stadsmiljökommunalrådet Stefan Bergström (C) i. I oktober 2013 klubbades en detaljplan av det dåvarande S/C/MP/KD-styret, men föroreningar i marken har kommit emellan.

På eftermiddagen hade kommunstyrelsen sagt ja till en multihall i tre våningar på Sundbybergs IP. Kommunstyrelsens ordförande, Mikael T. Eriksson (M), beskriver kommunen som handlingskraftig.

Däremot undrar han vad som kommer hända med multihallen om Socialdemokraterna skulle få makten efter valet. Han befarar att planerna läggs i malpåse.

– Peter lämnade in en lapp om att vi ska diskutera omfång och nytta, sa han.

Oppositionsrådet Peter Schilling (S) lovar att det blir en hall. Däremot öppnar han för att diskutera förslagets utformning.

– Vi ska ha en dialog, det hade vi om nedgrävningen av järnvägen. Med ett S-styre har vi demokrati även mellan valen, sa han.

När kultur- och fritidsnämndens budget utökas ska höjningar i första hand gå till föreningar, enligt Mikael T. Eriksson.

– Det vore populistiskt att säga att stödet till föreningar ska öka utan att man först har gjort en analys, kommenterade Johan Storåkers (L).

Idrott ska vara för alla, lyfte Emelie Tillegård (MP) och fick medhåll från flera partier. Ett "idrottsbibliotek" är en lösning.

– Där man kan låna utrustning, om man inte kan betala själv, sa hon.

Mest enighet var det ändå om att det är bra att ridanläggningen byggs.

– Kanske inte finns samstämmighet i så många andra frågor än hästar i Sundbyberg, sa Marcus Jonsson (KD).

Stefan Bergström (C) var däremot ensam om att lova att rida in på invigningen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Polisen söker vittnen till morden

Nyheter "Vi kommer vara närvarande i området" Efter måndagskvällens dödsskjutning i Hallonbergen vill polisen ha kontakt med personer som kan ha sett något.tisdag 13/11 15:17

Männen som skottskadades i Hallonbergen avled i natt

Nyheter Gärningsmän försvann på moped De två män som skottskadades i Hallonbergen på måndagskvällen har avlidit. Det meddelade polisen på tisdagsmorgonen. De anhöriga är underrättade.tisdag 13/11 8:36

Ännu ingen gripen efter skotten

Nyheter Gärningsmän flydde på moped Två personer har skjutits i Hallonbergen. Larmet kom till polisen strax efter 17.30 på måndagen. På tisdagsmorgonen hade ännu ingen gripits.måndag 12/11 18:34