LOVAR. Oppositionsrådet Peter Schilling (S) lovar att det blir en ny idrottshall även vid ett maktskifte. Den idrottspolitiska debatten i Signalfabrikens bibliotek leddes av Jan Kihl, ordförande för Sundbybergs idrottsallians. Foto: Ulrica Andersson

Idrotten ges stora löften inför valet

Planer för att bygga ett ridhus i Sundbyberg har funnits länge – lagom till valet ska de konkretiseras. Det lovade styrande politiker under en idrottsdebatt.

  • Publicerad 07:03, 5 jun 2018

Kanske inte finns samstämmighet i så många andra frågor än hästar

Att vi har gått in i en valrörelse var svårt att missa under måndagskvällens idrottspolitiska debatt på Signalfabrikens bibliotek, arrangerad av Sundbybergs idrottsallians.

Mot slutet av sommaren kommer en plan med tillhörande budget att presenteras för en efterlängtad ridanläggning på Miloområdet. Beskedet lämnades av kultur- och fritidsnämndens ordförande Johan Storåkers (L).

Ett beslut har redan fattats, fyllde stadsmiljökommunalrådet Stefan Bergström (C) i. I oktober 2013 klubbades en detaljplan av det dåvarande S/C/MP/KD-styret, men föroreningar i marken har kommit emellan.

På eftermiddagen hade kommunstyrelsen sagt ja till en multihall i tre våningar på Sundbybergs IP. Kommunstyrelsens ordförande, Mikael T. Eriksson (M), beskriver kommunen som handlingskraftig.

Däremot undrar han vad som kommer hända med multihallen om Socialdemokraterna skulle få makten efter valet. Han befarar att planerna läggs i malpåse.

– Peter lämnade in en lapp om att vi ska diskutera omfång och nytta, sa han.

Oppositionsrådet Peter Schilling (S) lovar att det blir en hall. Däremot öppnar han för att diskutera förslagets utformning.

– Vi ska ha en dialog, det hade vi om nedgrävningen av järnvägen. Med ett S-styre har vi demokrati även mellan valen, sa han.

När kultur- och fritidsnämndens budget utökas ska höjningar i första hand gå till föreningar, enligt Mikael T. Eriksson.

– Det vore populistiskt att säga att stödet till föreningar ska öka utan att man först har gjort en analys, kommenterade Johan Storåkers (L).

Idrott ska vara för alla, lyfte Emelie Tillegård (MP) och fick medhåll från flera partier. Ett "idrottsbibliotek" är en lösning.

– Där man kan låna utrustning, om man inte kan betala själv, sa hon.

Mest enighet var det ändå om att det är bra att ridanläggningen byggs.

– Kanske inte finns samstämmighet i så många andra frågor än hästar i Sundbyberg, sa Marcus Jonsson (KD).

Stefan Bergström (C) var däremot ensam om att lova att rida in på invigningen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Knarkhärva nystas upp – tio personer åtalade

Nyheter Stora mängder narkotika fanns i Sundbyberg Åtal har väckts för en större narkotikahärva med en 22-åring från Kista som misstänkt huvudman. Stora mängder amfetamin och MDMA har förvarats i Sundbyberg, enligt åklagarna som ser allvarligt på att...torsdag 20/9 17:12

Bostäder tas över av Förvaltaren

Nyheter Förvaltaren byter till sig två fastigheter i centrala Sundbyberg från Wåhlins, som vill bygga 170 lägenheter i Hallonbergen.onsdag 19/9 15:24

Bussförarnas stress måste utredas

Nyheter Bussförarnas stress måste riskbedömas. Det slår Arbetsmiljöverket fast och har utfärdat ett föreläggande med vite mot SL:s leverantör.onsdag 19/9 11:04