EU-projekt. UBG:s idrottselever ska delta i projekt om inkludering. Foto: Upplands-Brogymnasiet

Idrottselever ska till Spanien, Polen och Tyskland

Elever från Upplands-Brogymnasiets (UBG) idrottsprofil ska få åka till Tyskland, Polen och Spanien i ett stort Erasmus EU-projekt.

  • Publicerad 09:00, 10 nov 2017

Projektet heter ”Inclusion through a healthy mind and body”, och dess syfte är att lärare och elever ska kunna se hur man jobbar med idrott och inkludering i andra länder. Det handlar om att få elever mer integrerade i idrotten för att lyckas bättre med sina studier och för att förhindra avhopp.

– Hur gör man i Spanien för att få elever engagerade i  sin idrottsundervisning? säger Stefan Lindberg, som är förstelärare i Internationalisering på UBG.

Upp till sju elever plus några lärare kommer att få åka på varje resa. Många av de elever som får åka var med och spelade SM-final i futsal i våras.

– Alla vill vara med och få en möjlighet att göra något annat under sin gymnasietid, säger Stefan Lindberg.

Nästa vecka inleds projektet med en planeringsvecka på UBG, med bara lärare från respektive land. I februari bär det av till Spanien för både lärare och elever, i juni till Polen, och sedan till Tyskland under hösten 2018. Våren 2019 samlas projektet åter igen i Upplands-Bro.

Stefan Lindberg har försökt att få i gång ett utbyte i flera år. En ansökan till ett sådant här projekt är en lång process med ett 50-tal sidor att fylla i. Förra året blev hans ansökan inte beviljad, men nu har skolan fått tre internationella projekt godkända, varav Erasmus EU-projektet är det största. De andra två handlar om fortbildning inom integration för lärarna, i Italien, Grekland och på Island, samt att fordonsutbildningen ska få praktisera utomlands.

– Naturligtvis blir det lite kvitto på att man gjort rätt saker. Det känns bra. Jag har lyckats matcha ihop det EU satsar på med skolans behov, säger Stefan Lindberg.

Själv har han redan rest mycket, så han tycker att det är viktigt att andra lärare får se hur andra länder jobbar och ta hem det till UBG.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet