Reppar Botkyrka. "Vi representerar Botkyrka och speglar alla aspekter av samhället. Man kommer in, blir inte dömd och är en del av nåt större än sig själv", säger Jonah Mukada om IFK Tumba. Foto: Privat

IFK Tumbas herrar kvalar till trean

Förra säsongen tog de klivet upp i division fyra. Efter en andraplats i sin serie är IFK Tumba klara för kval till division tre. På lördag spelar de den första kvalmatchen. – Vi har stora chanser att ta oss upp, säger huvudtränare Jonah Mukada.

  • Publicerad 14:20, 10 okt 2018

Efter sin första säsong i division 4 lyckades Tumbalaget säkra andraplatsen åtta poäng efter Västerhaninge och är klara för kval till division 3. Men vägen hit har kantats av både segrar och en känsla av att vara uträknad, säger Jonah Mukada, lagets huvudtränare.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det blir så när man spelar i en väldigt jämn serie, med jämnstarka lag. Ena stunden har vi varit favoriter, den andra har varit uträknade. Men det som hjälpt oss är att vi presterat när det behövts, säger han.

Superheta IFK Tumba – klara för division fyra

På lördag väntar den första av tre kvalmatcher, mot Hanviken. Att nu ha vittring på division 3 har gett nya krafter som kan lyfta laget ytterligare. Nu ska laget få ut våra sista krafter för säsongen, tror Jonah Mukada.

– Vi fick ny energi av att komma med i kvalet, det gör oss mer taggade!

Han tror att IFK Tumba kan fortsätta klättrandet i divisionerna redan i år.

Vad krävs för det?

– Det krävs att vi kör på som vanligt, vi har ett fantastiskt lag och "go" i oss. Vi har stora chanser att ta oss upp! Många är individuellt skickliga och spelar för varandra – då blir det ett jävla maskineri. Vi ska behandla varje match som en final.

Ettan i kvalgruppen går vidare, det finns också en chans för tvåan.

– Förhoppningsvis går vi vidare, men spelarna gjort ett fantastiskt jobb ändå. Oavsett om det blir trean eller fyran nästa säsong så är vårt mål att utveckla spelarna. Vi vill utveckla individer som ska ut i samhället och ta sig an möjligheter och hinder. Vi är folkets lag.

Fittja IF avancerar igen – klara för division fyra

Vad har ni för mål i sikte?

– Vi anpassar vårt spel efter den division vi är i och utvecklar spelarna där vi är.

Andra lag brukar svara lite kaxigare, typ att de ska till Allsvenskan eller till Champions League.

– Ja men vi är annorlunda.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Kvalspel

Lördag 14 oktober klockan 13 möter IFK Tumba Hanviken borta i första kvalmatchen.