Gåfotboll. IFK Viksjö har fotboll för folk i alla åldrar, som gåfotboll för alla över 55. Arkivbild. Foto: Mikael Andersson

IFK Viksjö först ut att bli diplomerad förening

Som första förening har IFK Viksjö nu utsetts till en diplomerad förening. Något som innebär att de lever upp till Svenska Fotbollförbundets mål om en bra klubb. "Alla medlemmar ska ha credd för det här", säger Mattias Lindström, styrelseordförande i IFK Viksjö.

  • Publicerad 11:57, 2 dec 2019

Mattias Lindström, styrelseordförande IFK Viksjö Foto: Privat

Det är Svenska Fotbollförbundet som utsett IFK Viksjö till en diplomerad förening, vilket är den första i Sverige.

Diplomeringen går i korthet ut på att stötta och uppmuntra föreningar till att på en strukturerat sätt jobba med att utveckla sin verksamhet, exempelvis vad gäller organisation, kommunikation och delaktighet. Allt för att skapa en så bra miljö som möjligt för barn och unga att spela fotboll i.

– Det här är ett kvitto på att vi gör och tänker rätt i IFK Viksjö, en bekräftelse på att fortsätta det arbete vi haft i många år. Alla medlemmar, föräldrar, spelare, ledare och andra som hjälper till ideellt ska ha credd för det här, säger Mattias Lindström, styrelseordförande i IFK Viksjö.

Här är det strikt förbjudet att springa på plan

Så gick historiska gåfotbollsmatchen

Fotboll för alla åldrar

Han beskriver att föreningen strävar efter att vara med och utveckla barn- och ungdomsfotbollen, och att ligga i framkant när det gäller att ta in nya råd och rön i barnens fotbollsutbildning.

Föreningen har också jobbat för att man ska kunna spela fotboll så länge som möjligt.

– Vi har gåfotboll för damer och herrar som är 55+, och vi har också motionsfotboll i olika åldrar för de som vill komma ner och spela för motionens skull, men kanske inte träna och spela match, säger Mattias Lindström.

Stockholm Direkt