Grisen. Under måndagen förvandlades igloon till en ilsken gris med en ditsprejad kommentar till rivningen. Foto: Calle Nilsson

Igloomannens egna ord om bygget på Medborgarplatsen

I går berättade vi om mannen som skulle bygga en igloo på Medborgarplatsen. Enligt polisen skulle han även sälja folköl till allmänheten. Detta dementeras nu bestämt av upphovsmannen själv.

  • Publicerad 14:06, 24 jan 2018

Södermalmspolisens påstående om en planerad folkölsförsäljningen från en igloo på Medborgarplatsen har fått upphovsmannen att höra av sig till Stockholm Direkt för ett tillrättavisande.

Gabriel Wall, som han heter, hävdar att det absolut inte fanns några planer på att sälja folköl.

– Vi ville skapa ett ställe för folket, av folket. En plats där barnen kunde leka och folk mötas. Den kunde även fungera som sovplats med utrymme för fem personer, säger han.

Igloon, som gick under namnet Snöberget, fanns på Medis även förra året.

– Det var väldigt uppskattat. 5-10 personer hjälpte till under två dagar, det kom graffitimålare och vi hade till och med en röd matta. Folk kunde ta med sig egen folköl, men det var ingen försäljning då heller, säger han.

"Vi skulle göra den vacker"

Årets upplaga av snöberget byggdes under lördagen och dagen därpå var barn där och lekte berättar Gabriel. På måndagen var tanken att snöberget skulle målas.

– Vi skulle göra den vacker, men istället var den förstörd. Staden hade inte ens flyttat snöhögen utan bara tagit en grävskopa och förstört den. Det var bland det sjukaste jag sett, säger han.

Vad gäller den påstådda folkölsförsäljningen säger Niklas Janlén, operativ samordnare på Södermalmspolisen, att det möjligen blivit ett missförstånd mellan Gabriel och polisen som fanns på plats i lördags.

– Det var inte meningen att någon skulle ta illa vid sig.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.