Nu är det slut. Ikea bommar igen i Enebyängen. Foto: ROLF ANDERSSON

Ikea stänger i norra Stockholm

Efter mindre än tre år i Enebyängen slår Ikea igen portarna. Butiken stänger den 1 april.

  • Publicerad 11:49, 11 mar 2019

Sedan juni 2016 har Norrortsborna kunnat kolla på kök och hämta upp varor på Ikea i Enebyängen. Men den 1 april stänger butiken.

– Vi jobbar hela tiden för att se till att bli ett bättre och mer tillgängligt Ikea. Enebyängen var ett test, vi provade ett nytt koncept. Vi har lärt oss väldigt mycket och tackar alla kunder och besökare, säger Jon Egerlid, presskontakt på Ikea Sverige.

Hur ska ni nu göra för att bli bättre och mer tillgängliga?

– Exempelvis har vi Ikea kök mitt i city. Vi är också tillgängliga genom Ikea.se. Vi arbetar också med att skapa enklare och mer miljövänliga hemtransporter, vi har fossilfria hemleveranser i Stockholm, säger Jon Egerlid.

Blir det något nytt varuhus i Norrort?

– Stockholm är en viktig region och vi jobbar på att bli mer tillgängliga, men i nuläget finns inga planer på nya fysiska etableringar.

LÄS ÄVEN: Nu intar möbeljätten Danderyd

LÄS ÄVEN: Åtta månader efter öppning – så har det gått för Ikea

Tennisesset Sonja, 11, siktar mot eliten

Nyheter Vallentunatjejen vinner redan mot vuxna Vallentunabon Sonja Wedenski är bara 11 år men vinner redan mot vuxna i tennistävlingar. I somras tog hon hem segern i Sveriges största utomhustävling för juniorer; Båstadtennis Corem Open....fredag 20/9 17:04

Så rullar livet i Norrorts busshjärta

Nyheter På Danderyds sjukhus busstorg samlas norra länet Alla vägar bär till busstorget vid Danderyds sjukhus. Åtminstone om du bor i norra länet, och de flesta Norrortsbor lär ha spenderat en hel del tid här. Vi hängde en timme vid bussarna och kollade in...fredag 20/9 16:42
Stockholm Direkt