Nu är det slut. Ikea bommar igen i Enebyängen. Foto: ROLF ANDERSSON

Ikea stänger i norra Stockholm

Efter mindre än tre år i Enebyängen slår Ikea igen portarna. Butiken stänger den 1 april.

  • Publicerad 11:49, 11 mar 2019

Sedan juni 2016 har Norrortsborna kunnat kolla på kök och hämta upp varor på Ikea i Enebyängen. Men den 1 april stänger butiken.

– Vi jobbar hela tiden för att se till att bli ett bättre och mer tillgängligt Ikea. Enebyängen var ett test, vi provade ett nytt koncept. Vi har lärt oss väldigt mycket och tackar alla kunder och besökare, säger Jon Egerlid, presskontakt på Ikea Sverige.

Hur ska ni nu göra för att bli bättre och mer tillgängliga?

– Exempelvis har vi Ikea kök mitt i city. Vi är också tillgängliga genom Ikea.se. Vi arbetar också med att skapa enklare och mer miljövänliga hemtransporter, vi har fossilfria hemleveranser i Stockholm, säger Jon Egerlid.

Blir det något nytt varuhus i Norrort?

– Stockholm är en viktig region och vi jobbar på att bli mer tillgängliga, men i nuläget finns inga planer på nya fysiska etableringar.

LÄS ÄVEN: Nu intar möbeljätten Danderyd

LÄS ÄVEN: Åtta månader efter öppning – så har det gått för Ikea

Vallentunagänget städar upp i skogen – från hästryggen

Nyheter Nytt initiativ ska inspirera fler att plocka skräp i naturen Du kanske har hört talas om fenomenet plogging – där löpare passar på att plocka skräp under sin runda? Nu har Karin Strandberg startat motionsformen Pick and ride i Vallentuna, där skräpplockning...fredag 24/5 16:36

14-åring rånades i Danderyd

Nyheter ✓Blev slagen ✓Tre gärningspersoner I onsdags ryckte polisen ut till Viktor Rydbergs väg i Danderyd, där en 14-årig flicka ska ha blivit rånad och slagen av tre gärningspersoner.fredag 24/5 13:40
Stockholm Direkt