Nu är det slut. Ikea bommar igen i Enebyängen. Foto: ROLF ANDERSSON

Ikea stänger i norra Stockholm

Efter mindre än tre år i Enebyängen slår Ikea igen portarna. Butiken stänger den 1 april.

  • Publicerad 11:49, 11 mar 2019

Sedan juni 2016 har Norrortsborna kunnat kolla på kök och hämta upp varor på Ikea i Enebyängen. Men den 1 april stänger butiken.

– Vi jobbar hela tiden för att se till att bli ett bättre och mer tillgängligt Ikea. Enebyängen var ett test, vi provade ett nytt koncept. Vi har lärt oss väldigt mycket och tackar alla kunder och besökare, säger Jon Egerlid, presskontakt på Ikea Sverige.

Hur ska ni nu göra för att bli bättre och mer tillgängliga?

– Exempelvis har vi Ikea kök mitt i city. Vi är också tillgängliga genom Ikea.se. Vi arbetar också med att skapa enklare och mer miljövänliga hemtransporter, vi har fossilfria hemleveranser i Stockholm, säger Jon Egerlid.

Blir det något nytt varuhus i Norrort?

– Stockholm är en viktig region och vi jobbar på att bli mer tillgängliga, men i nuläget finns inga planer på nya fysiska etableringar.

LÄS ÄVEN: Nu intar möbeljätten Danderyd

LÄS ÄVEN: Åtta månader efter öppning – så har det gått för Ikea

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Kaffe och mjölksyra när Täbys värstinglopp ska testas

Nyheter Laddar upp för deltagarrekord Ett säkert vårtecken är alla joggare som dyker upp i löparspåren. Den uthålligaste sorten kan du stöta på i Täby den 31 mars, när banorna ska provspringas inför Täby Extreme Challenge.onsdag 20/3 16:43

Kafé sålde köpejuice som färskpressad

Nyheter "Var en rolig grej" Café Mj´s i Mörby centrum saluförde juice som "vår egna färskpressade juice". Men när kommunens inspektörer var på plats upptäckte man att det var färdigköpt juice från en annan tillverkare i...onsdag 20/3 15:00