Ikväll brinner Gärdet

Ikväll tänder Måns Zelmerlöw eld på Gärdet. 20 000 marschaller ska tändas i en insamling till fattiga ungdomar i Sydafrika.

  • Publicerad 15:06, 25 mar 2015

Det är hjälporganisationen Star for life som står bakom projektet.

Tanken är att 20 000 marschaller ska tändas på Gärdet under kvällen. En marschall kostar 100 kronor och alla pengar går till organisationens arbete med att ge ungdomar i bland annat Sydafrika möjligheten att få gå i skolan.

Tände upp Leksand för tio år sedan

– Det är fantastiskt att väldigt många människor kan komma samman och göra små insatser som leder till stora resultat, säger Salka Börjesson, som driver projektet.

Redan för tio år sedan anordnade Börjesson en liknande ljusmanifestation i Leksand. Då gick alla pengar som samlades in till offren före den stora jordbävningen samma år i Pakistan.  

Hoppas på 10 000 besökare

Inför kvällen har Star for life redan sålt 10 000 marschaller, men man hoppas att man kommer sälja minst 10 000 till. En miljon kronor har hittills samlats in.

– Jag tror vi kommer klara det! Det häftiga är att Star for life firar 10-årsjubileum, så det är flera artister som ger oss draghjälp. Måns Zelmerlöw kommer att vara på plats och tända en marschall, säger Salka Börjesson.

Marschalltändningen börjar klockan 18.00 ikväll på Gärdet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.