Avicii. Här, i Hedvig Eleonora kyrka, väntar två mässor på fredag. Foto: Linda Gren/Ebba Lindqvist PR, Sean Eriksson

Ikväll hyllas Avicii med två nya mässor

De tidigare Avicii-mässorna blev stora succéer. Nu väntar ytterligare två mässor i Hedvig Elenora kyrka på Östermalm.

  • Publicerad 19:30, 8 apr 2019

Tim Bergling, mer känd under artistnamnet Avicii, var en av landets största musikexporter och hans låtar var lika älskade på hemmaplan som internationellt. Ett år efter hans död är han fortfarande saknad, något som inte minst märks på det stora intresset inför de båda Avicii-mässorna, idag, fredag den 12 april. Närmare 20 000 har uppgett i evenemanget på Facebook att de är intresserade av att komma till Hedvig Eleonora kyrka.

Avicii hyllas i kyrka på Östermalm

Det är Hedvig Eleonora vokalensemble som sjunger några av hans mest populära låtar under ledning av organisten Ulf Norberg. Vid de tidigare mässorna, som hölls den 16 november, hördes bland annat "Wake me up" och "Levels".

Tim "Avicii" Bergling växte upp på Östermalm och har tidigare hyllats av både graffitimålare och av Oscarskyrkan. Efter hans död höll även hans gamla gymnasieskola Östra Real en minnesstund för honom.

Mässorna på fredag är gratis och ingen föranmälan krävs. Den första mässan inleds klockan 20 och den andra sätter igång två timmar senare.

Avicii är dessutom snart aktuell med tidigare osläppt musik. Den 6 juni släpps albumet "TIM" och redan på onsdag, i veckan kom singeln "SOS".

All behållning från albumet ska gå till stiftelsen Tim Bergling Foundation som jobbar för förebyggande av psykisk ohälsa.

FILM: Hör Metallica spelas i anrika kyrkan