Medborgarhuset. Lotta Edholm (L) och Sophia Granswed Baat (M) är mycket kritiska till Roger Mogert (S) och den rödgrönrosas hantering av renoveringen.

Ilska mot Mogert (S) efter vårt avslöjande om Medborgarhuset

Oppositionen är förbannad över hur den styrande majoriteten har hanterat renoveringen av Medborgarhuset på Södermalm.

  • Publicerad 12:19, 23 nov 2017

Nyligen kunde StockholmDirekt avslöja att det finns långt gångna planer på att slopa all dans- och musikundervisning och halvera Kulturskolans verksamhet i Medborgarhuset på Södermalm.

Staden vill slopa all dans och musik i Medborgarhuset

Anledningen är bland annat skenande kostnader under renoveringen av huset, att byggnaden kommer att ha stått tomt i ett år innan ombyggnationen kommer igång igen, samt att 1000 kvadratmeter av Kulturskolans planerade lokaler görs om till kommersiella lokaler för att få ekonomin att gå ihop.

Ordförande i kulturnämnden, Roger Mogert (S), har i fyra dagar avböjt en intervju men hälsade via sin pressekreterare att ”exakt hur lösningarna ska se ut är inte bestämt”.

Häpnadsväckande usel

Lotta Edholm (L), oppositionsborgarråd och gruppledare, är desto tydligare vad hon tycker om saken.

– Socialdemokraternas hantering av Medborgarhuset är häpnadsväckande usel. Huset har stått tomt i nästan ett år, och under tiden har projektet bara blivit dyrare och dyrare. Nu visar det sig att Socialdemokraterna tänker finansiera projektet genom att kasta ut de egna kulturverksamheterna, säger Lotta Edholm i ett pressmeddelande.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Även Moderaterna är djupt kritiska till hur det hela har skötts.

– Roger Mogert har helt och hållet tappat greppet. Kostnaderna har skenat, projektet har fördyrats med 100 procent och är nu uppe i en miljard kronor, säger Sophia Granswed Baat (M), ledamot i kulturnämnden.

Enligt henne är det inte acceptabelt att det är kulturskolan, själva kärnverksamheten, som nu ska ta smällen.

– Jag har under hösten träffat flera lärare på kulturskolan. Alla vittnar om bristen på lokaler som den största utmaningen. Då kan man inte som Roger Mogert bara göra sig av med kulturskolan, säger Sophia Granswed Baat.

Hon fortsätter:

– Socialdemokraterna har tappat kontrollen över det här och kan inte hålla i pengarna. Vi kräver att man nu gör om, gör rätt!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.