Ilska mot supertrång passage vid Slussen

Omringade av byggjobb trängs bilar, cyklister och gående ihop på ett enda körfält på Katarinavägen. Nu ska säkerheten på sträckan ses över.

  • Publicerad 15:53, 19 dec 2017

I höjd med Lokattens trappa på Katarinavägen har trottoarerna och stora delar av gatan stängts av. Kvar för gående, cyklister och bilister att samsas på är bara en 3,5 meter bred vägremsa omringad av betongsuggor.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

“En dödsfälla” anser en av våra läsare som går förbi här dagligen. Eva Rosman, kommunikationsansvarig på Slussen-projektet, håller med om att säkerheten på sträckan inte är optimal.

– Det är gågata som gäller på den här sträckan, så bilar får inte köra snabbare än gångfart. Trots det känns det obehagligt att gå där nu. Det är även tung trafik som passerar, säger hon.

Fortsätter långt in på 2018

Skälet till att så stora delar av gatan spärrats av är två byggarbeten som pågår på varsin sida av gatan. Dels renoveras Lokattens trappa, dels görs jobb med en ny stor avloppstunnel. Så här kommer det vara på den drygt 100 meter långa sträckan ända fram till sommaren och kanske en bit in på hösten.

Men nu ska Slussen-projektet försöka förbättra tryggheten.

– Vi ska se om vi kan beredda området mer och tittar även på om det finns någon annan lösning, som trafikljus, för att öka tryggheten. Just nu är det inte så många som passerar här men i vår blir det fler och fler cyklister som kör här. Vi är medvetna om att det upplevs som otryggt, säger Eva Rosman.

"Dödsfällan". Katarinavägen har blivit farligt smal. Foto: Elina Lundberg

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.