En oas för livemusiken. Debaser är en av Stockholms mest uppskattade scener för livemusik. Här en bild från Tiger Lous matinéspelning på Debaser. Foto: Andreas Enbuske

Ilska och sorg efter Debaser-beskedet: "En del av min själ skulle dö"

Kritiken haglar över politikerna efter nyheten att Debasers konsertlokal på Medborgarplatsen blir bibliotek. "Skandal! Dags att dra igång en riktigt stor protest och demonstration!" skriver arga stockholmare på Facebook.

  • Publicerad 15:18, 26 jan 2016

Besvikelsen över att Debaser Medis konsertlokal går i graven är stor. Både konsertbesökare och Debasers VD Annelie Telford ställer sig frågande till politikernas val att göra Debasers lokaler till bibliotek.

LÄS ÄVEN Debaser slängs ut från Medis

I ett långt inlägg på Debasers hemsida skriver Annelie Telford själv om kampen med både borgerliga och rödgröna politiker för att rädda rockklubben kvar i Medborgarhuset.

Ut med rock in med böcker

En kamp som ser ut att vara förlorad.

Beskedet är att klubben får vara kvar oktober ut, som längst året ut. Sedan ska huset renoveras och göras om. Konsertsal, restaurang, nattklubb, konferens- och möteslokal ska bli bibliotek.

"Vi erbjuds ersättningslokal för restaurangverksamheten i det nya Medborgarhuset som beräknas öppna i slutet av 2018 i bästa fall, och det är vi glada för, men vi kommer inte kunna ha konserter där, och det är just det innerstaden har brist på. Stora ordentliga konsertlokaler som tar kring 1000 gäster. Som vi har just nu. Hur det blev så här? Jag vet inte. Ingen politiker sa att de ville detta, tvärtom. Ändå står vi här nu" skriver Annelie Telford.

Ilska och sorg

På sociala medier kokar det av upprörda känslor efter beskedet.

"Fullständig idioti!! Det är ju knappast troligt, men kan ju hoppas att politikerna tar sitt förnuft till fånga och gör en helomvändning här" skriver en person.

En annan manar till offentlig kamp.

"Skandal! Dags att dra igång en riktigt stor protest och demonstration! Debaser Medis får på inga omständigheter försvinna. En del av min själ skulle dö".

Ilska på sociala medier

Reaktionerna på nyheten att Debasers konserter slängs ut från Medborgarhuset är starka. Här är några röster från Facebook och Twitter:

Vilka jävla glädjedödare

Oerhört tråkigt. En klassisk lokal för mindre band och bra stämning.

Jag tycker det är fruktansvärt att Debaser förföljs på detta infama vis. Där har ungdomar hittat ett koncept som de trivs med och så blir de bortkörda och kringpushade gång på gång, detta är rena rama FÖRFÖLJELSEN.

Idioti!!! De vill öppna upp med torg & caféer & restauranger i huset, m.a.o. göra en galleria av huset.

Total idioti!!!!

Såå många bra konserter jag varit på där och på Slussen med för den delen. Trist tråkigt och för jävligt rent ut sagt!!! 

Idiotiskt!!!!

Tror att någon helt enkelt vill få bort Debaser. 

Detta var ju riktigt, riktigt eländiga nyheter. Och jag har en dotter som jobbar där. sedan starten har jag sett många, många fantastiska konserter på detta trevliga etablissemang. Oerhört trist.

Så in i helvete korkat inkompetent och idiotiskt. Stockholm har en turistmagnet i Debaser. Fullständigt tjänstefel att slänga ut dom. Ytterligare en gång.

Ni främjar ju kulturen med massor med internationella musiker vad mer kan man begära. Bibliotek i all ära men såna placerar man väl inte mitt i ett nöjescentrum?? 

Debaser Medis är ju Stockholms kanske bästa konsertlokal!! 

Helt bedrövligt! Vad är det för trähattar som tar beslut som detta. Helt okänsligt och oinitierat. Noll koll på vad som gäller och är viktigt helt enkelt.

Fy fan vad tråkigt... Uppenbart att de bara ville bli av med er, en av stadens bästa konsertlokaler. Ruttet...

Musik är inte värt ett piss för dom som inget begriper. Så har det alltid varit å så kommer det tyvärr alltid vara.

Allt neeej varför måste de ta allt ifrån oss?! 

Det här gör ont i hjärtat. Många fantastiska konserter man har gått på i dom lokalerna!

Stockholms bästa konsertlokal ju! WTF?! Skittråkigt.

Stockholm är tydligen en stad för endast vissa former av kultur.