KRÄVER BÄTTRING. Bara för att det snöar kan inte busstrafiken stoppas helt, anser oppositionspolitikerna Cecilia Brinck (M) och Karin Ernlund (C). Foto: Direktpress/Stockholm Stad

Ilska över snöröjningen:”Borde ha lärt sig”

Långt ifrån något rekordsnöfall. Ändå ger snön massor av störningar i stockholmarnas vardag. Inte okej, anser oppositionen: ”Det är inte acceptabelt att hela stan ska lamslås så fort det snöar”.

  • Publicerad 15:54, 21 nov 2017

Det är Cecilia Brinck (M), oppositionsborgarråd i stadshuset, som förvånas och förfasas över vilka effekter den första snön fått på Stockholm och trafiken.

– Jag förundras över att man inte tycks ha lärt sig någonting från förra året. Då var det ju snökaos, och ingen begärde att man skulle få bort all snö direkt. Men idag har det inte kommit samma stora mängder, ändå stängs all busstrafik in. Det är inte acceptabelt att hela stan ska lamslås så fort det snöar, snöröjningen måste fungera bättre, säger hon.

Enligt henne är det anmärkningsvärt att Trafikkontoret säger att läget är under kontroll, i samma sekund som SL väljer att stoppa all busstrafik i innerstan.

Stans livsnerv

– De måste börja prata med varandra. När det är så här pass lite snö som kommer måste trafiken kunna fungera bättre än vad det gör. Busstrafiken är stans livsnerv som måste rulla om folks vardag ska fungera. Såhär kan vi inte ha det varje gång det snöar, säger Cecilia Brinck.

Även Karin Ernlund, gruppledare för Centerpartiet i Stockholms stad, är kritisk.

– Vi kan inte ha en situation där det år efter år händer samma sak. Ingen är förvånad över att det kommer mycket snö under vintermånaderna i Stockholm. Snöröjningen måste fungera för att stockholmarna ska kunna ta sig till jobb och skola, lämna barnen på förskola och handla, säger Karin Ernlund i ett pressmeddelande.

Även Patrik Silverudd (L) i trafiknämnden är kritisk.

– När Stockholm inte ens förmår hålla nyckelgator säkra vid snöfall är det illa skriver han på twitter.

Cecilia Brinck kräver nu att trafikförvaltningen (som ansvarar för bussarna) och trafikkontoret (som ansvarar för snöröjningen) ska sätta sig ner och diskutera vad som krävs för att något liknande inte inträffar nästa gång det snöar.

– De bör sätta sig ner och tala bums, säger Cecilia Brinck.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

KRÄVER BÄTTRING. Bara för att det snöar kan inte busstrafiken stoppas helt, anser Cecilia Brinck (M), ledamot i trafiknämnden. Foto: Direktpress/Stochkolm Stad

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.