CHOCK. Iman Elmi var ute och handlade när dödsskjutningen ägde rum i Rinkeby centrum. Jag är fortfarande i chock, säger hon. Foto: Kerstin Gustafsson

Iman var på plats när det hände

Under måndagskvällen kallades polis till Rinkeby efter att skottlossning rapporterats i närheten av tunnelbanan. Väl på plats fann man en person skjuten inne på pizzerian vid torget. – Jag hade varit och handlat och kom ut på torget, säger Iman Elmi, som var på plats strax efter dödsskjutningen.

  • Publicerad 07:39, 10 jan 2018

Iman Elmi, som i vanliga fall är föräldralots på Familjehuset i Rinkeby, hade varit och handlat. Klockan var strax över halv sju på måndagskvällen.
– Jag var på väg in till en affär inne i gallerian när jag märkte att något hade hänt. Men jag hörde inga skott, ingenting.
Hon frågade några killar som stod ute på torget vad som hänt. När hon fick höra att någon skjutits inne i pizzerian gick hon dit.
 – Jag såg honom.
Personalen ringde polisen som kom strax därefter till mordplatsen. De tog med sig den skjutne mannen i bilen.
– Polisen fick hjälp att bära honom, det var inget tjafs, allt gick väldigt lugnt till. Han måste ha avlidit på sjukhuset.
Pizzerian som är populär bland barnfamiljer är nu stängd. Den 25-årige mannen var välbekant, säger Iman Elmi.
– Ja, många kände honom, men inte. Jag är som i chock fortfarande. Det är fruktansvärt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.