PÅSK-KLASSIKER. SL planerar i vanlig ordning en hel del reparationsarbeten under påskhelgen. Foto: Mostphotos

Imorgon stängs getingmidjan för renovering

Påsk är inte bara en kristen högtid. Det brukar också vara en klassisk trafikavstängningshelg. Det här planerar SL och Trafikverket att göra i påsk.

  • Publicerad 09:50, 11 apr 2019

Eftersom resenärerna är färre under påskhelgen brukar det vara ett bra tillfälle att göra reparationer och arbeten på spår och vägar. Så är det även i år. Här är arbeten och upprustningar som påverkar SL-trafiken.

Tunnelbanan

Tunnelbanans gröna linje ställs in mellan Slussen och T-Centralen 21-22 april. Röda linjen går som vanligt, men det kommer vara fler resenärer ombord – dock förstärks röda linjen med fler avgångar för att det ska bli mindre trångt. Dessutom kommer linje 19 endast att gå mellan Gullmarsplan och Hagsätra vilket innebär tågbyte vid Gullmarsplan. Avstängningen beror på reparation av Söderströmsbron.

Regionaltåg

Tågsträckan mellan Stockholm Central och Stockholms södra, den så kallade Getingmidjan, kommer att vara helt avstängd från torsdag 18 april klockan 22 till tisdag 23 april klockan 05. Resenärer ska stället åka pendeltåg mellan Centralen och Stockholm södra, vilket gör att det finns risk för stor trängsel på pendeltågen.

Tågsträckan mellan Sundbyberg och Jakobsberg, som är en del av Mälarbanan, kommer att vara helt avstängd från torsdag 18 april klockan 01.10 till tisdag 23 april klockan 04.30.

Roslagsbanan

Roslasbanan ersätts med buss under påskhelgen.

Den 17–18 april vänder tågen vid Åkers Runö. Stationerna Åkersberga, Tuna gård och Österskär trafikeras med ersättningsbussar som ansluter till samtliga tåg i Åkers Runö.

Inga tåg går till eller från Kårsta och Österskär 19–22 april. Ersättningsbussar gäller, de avgår och ankommer vid Danderyds sjukhus.

Pendeltåg

Nattåg på sträckan Älvsjö–Märsta stannar inte i Upplands Väsby 16–18 april på grund av banarbeten. Mellan Hemfosa och Nynäshamn går inga tåg 16-22 april. Här är det ersättningsbuss till och från Västerhaninge som gäller.

Mellan Sundbyberg och Jakobsberg ställs pendeltågstrafiken in mellan 18-22 april och ersätts av buss till tunnelbanans blå linje.