I natt utsattes Bromstens IK:s kansli, som ligger vid Bromstens IP, för ett inbrott. Foto: Mikael Andersson

Inbrott hos Bromstens IK – igen

Natten till torsdagen utsattes fotbollsklubben Bromstens IK:s kansli för ett inbrott. Något som skett flera gånger tidigare – bara i år.

  • Publicerad 16:20, 10 okt 2019

Under natten till torsdagen skedde ett inbrott på Bromstens IK:s kansli vid Bromstens IP.

– Någon eller några har tagit sig in genom dörren på nedervåningen, gått upp en trappa och sedan brutit sig in i kansliet på övervåningen, säger klubbens ordförande Claes Kuntze.

Det är inte första gången de råkar ut för samma sak.

– Vi har haft tre eller fyra inbrott bara i år, det är otroligt mycket och definitivt en ökning sedan tidigare år. Jag förstår inte riktigt vad de är ute efter, säger Claes Kuntze.

Satte in larm

Ingen har kunnat gripas för de tidigare inbrotten, men nu har klubben vidtagit åtgärder och hoppas på en förändring. Bland annat har man installerat nya larm.

– Det var nog det som skrämde bort dem den här gången, och jag hoppas det innebär slutet på allt det här. Vad vi kan se har ingenting blivit stulet, vilket är skönt. Dock förvarar vi inte inte värdesaker inne på kansliet utan det är mest bollar och träningsoveraller, säger Claes Kuntze.

Händelsen är polisanmäld, och nu återstår tråkigt efterarbete.

– Det är väldigt synd eftersom vi är en liten, ideell klubb. Trots att ingenting blivit stulet så måste vi lägga mycket pengar på att byta ut de trasiga dörrarna. Det är trist och framför allt onödigt, säger Claes Kuntze.

Hon tar över gamla järnaffären i Spånga

Nyheter Ny butik öppnar i anrika lokalen Nu står det klart vad som ska hända med gamla järn- och färgbutikens lokaler i Spånga centrum. Om några veckor öppnar här en second hand-affär med barnkläder, leksaker – och kaffe.tisdag 15/10 16:40

Kvinna avled efter fall från bro – inget åtal väcks

Nyheter Hann aldrig förhöras I mitten av september larmades polis om att en kvinna hamnat i vattnet vid Ulvsundabron. Omständigheterna gjorde att hennes pojkvän först misstänktes för mordförsök. Men kvinnan avled nyligen av sina...tisdag 15/10 10:49

Vi är Västerort

Stockholm Direkt