Foto: Mostphotos

Inbrott i mängd i Enköping

Mängden inbrott i området ökar igen. Det är Jonas Rickeborn på Enköpingspolisen som gör bedömnoingen. – Min bedömning är att det är ligor utifrån som kommit hit, säger han.

  • Publicerad 10:56, 20 jan 2020

I Enköping drabbas villor, arbetsplatser och i förra veckan även båtar som tagits upp för vinterförvaring.

Två stölder i hamnen rapporterades föra veckan.

I helgen har ytterligare tre stölder rapporterats.

En båtägare med två båtar har haft inbrott i båda. I båda har kapellen öppnats och teknisk utrustning som GPS och dator stulits.

En motorbåtsägare fann täckningen över båten bortriven och en låst dörr uppbruten. Fack och skåp var öppnade, någon hade sökt igenom båten. Bland annat hade en kartplotter (typ avancerad GPS för sjön) stulits liksom antenner och kablar till ett totalt värde av 42.000 kronor.

I helgen har det också varit flera villainbrott som vi rapporterat om tidigare och på söndagskvällen begicks ett inbrott på en arbetsplats på Korsängsgatan vid Korsängsskolan.

Där sågs flera personer bära i väg saker, sätta sig i en utlandsregistrerad silverfärgad bil och köra mot E18. Vad som stulits har inte fastställts än.

Inbrotten har blivit så många att polisens tekniker inte hinner med att göra teknisk undersökning på alla ställen utan måste prioritera, berättar Jonas Rickeborn.

Hans bedömning är att det är ligor som kommer till Enköping som står för huvuddelen av brotten.

– Till exempel vet vi att ligorna gärna lyfter ut fönster när de gör inbrott, när det är lokala förmågor handlar det mer om att krossa ett fönster eller bryta sig in, säger Rickeborn.

Övrigt blåljus söndag:

Bergvreten, kl 18.25.

Grovt rattfylleri.

En man i 30-årsåldern sågs kliva in onykter i en bil och köra i väg sedan han besökt en pizzeria. Vittnen tillkallade polis, som anträffade mannen i sin bostad. Han blåste positivt i sållningsinstrumentet. Därefter togs blodprov och urinprov. Med de proven kan bestämmas om alkoholhalten ökar eller minskar, dvs om han nyligen intagit alkoholen eller om den funnit si kroppen en tid.

EnköpingDirekt starkare i höst

Nyheter EnköpingDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och det kommer...fredag 3/7 9:25