Två gripna. En pojke var hemma ensam när inbrottstjuvar bröt sig in i familjens villa. Foto: Collage

Inbrott i villa i Ella gård – pojke var hemma ensam i huset

En tolvårig pojke blev vittne till ett inbrott i familjen hus i Täby i går kväll. Efter att pojken larmat polis kunde två personer gripas och anhållas, misstänkta för grov stöld.

  • Publicerad 12:32, 15 jan 2020

Det var på tisdagskvällen, strax efter klockan 17 på kvällen, som någon eller några bryter sig in genom ytterdörren till en villa på Lövängsvägen i Ella gård.

Ensam hemma var en tolvårig pojke som under inbrottet befann sig på övervåningen.

– Han hör hur någon bryter sig in på nedervåningen och låser då in sig på toaletten, säger Täbys kommunpolis Jan Berlin.

Inne på toaletten ringde pojken till 112. Tjuvarna hann bryta upp toalettdörren där pojken satt, men när de upptäckte honom lämnade de genast platsen. Men tack vare pojkens snabba agerande var fyra polispatruller snabbt på plats.

– När vi kommer till huset så möter en patrull två gärningsmän nära huset, säger Jan Berlin.

Två män gripna och anhållna

De två gärningsmännen hade stöldgods på sig och pojken kunde senare ge signalement.

Männen kunde gripas på platsen och anhölls senare, misstänkta för grov stöld.

Pojken ska inte ha blivit fysiskt skadad vid händelsen och polisen har nu startat en förundersökning.

– Man kommer hålla fler förhör och söka vittnen. Man kan bara tänka sig att det inte är en rolig upplevelse för grabben, säger Jan Berlin.

Är de gripna kända av polis sedan tidigare?

– Nej, inte vad jag vet. Men de är här tillfälligt i Sverige.

Tror man att det kan vara organiserat?

– Det är för tidigt att säga, men vi vet att utländska stöldligor kommer hit, så det är inget vi utesluter, säger Jan Berlin.

Polisen uppmanar alla som ser ett inbrott att snabbt ringa polisen på 112.

– Ibland så kanske man inte tänker på det, utan ringer en polare eller släkting och då förlorar vi dyrbara minuter, säger Jan Berlin.

Så många är smittade av covid-19 där du bor

Nyheter Störst spridning i Järvaområdet 3143 fall av covid-19 finns i Stockholm. Nu presenterar Smittskydd Stockholm en lista över antalet bekräftade fall fördelat på kommun och stadsdel.tisdag 7/4 11:08

Badhuset överklagat av socialdemokrat

Nyheter M: Riskerar att öka kostnaden för hela projektet I förra månaden strök kommunstyrelsen rutschkanorna i Täbys planerade simhall då de var för dyra - och nu överklagar socialdemokraternas Camilla Henricsson Bajas (S) beslutet till Förvaltningsrätten.måndag 6/4 16:50