Foto: Wikimedia Commons

Inbrott och drogade bilister

Detta är de senaste polisrapporterna.

  • Publicerad 11:14, 1 okt 2018

Myranområdet, Enköping
Fredag 28 september
Klockan 11.00
Inbrott. Klockan 11 på fredagen upptäcktes ett inbrott hos ett företag i Myranområdet. Gärningsmannen har klippt upp ett stängsel och sedan brutit sig in i en container och en lagerlokal. Det som saknas är tre uppsättningar vinterdäck, samt två gummibåtar, till ett sammanlagt värde av 34 000 kronor.

Idunvägen, Enköping
Fredag 28 september
Inbrott. På fredagsmorgonen upptäcks ett inbrott på en byggarbetsplats på Idunvägen. Gärningsmannen har brutit sig in i en container samt en kontorsbod och fått med sig datorer, verktyg och maskiner till ett okänt värde.

Enöglaberget, Enköping
Fredag 14 september
Inbrott. Någon gång mellan den 3 och 14 september har det varit inbrott i ett skyddsrum på Enöglaberget. Gärningsmannen har med hjälp av någon maskin skurit upp en dörr till en nödutgång och tagit sin in den vägen. Det är oklart vad som varit syftet med brottet, eftersom ingenting saknas i lokalen.

E18, Enköping
Fredag 28 september
Klockan 17.00
Drograttfylleri. På fredagseftermiddagen larmades polisen om att en bil på E18, i riktning mot Enköping, körde vingligt. Vid Romberga stoppade polisen bilen och upptäckte att föraren, en man i 60-årsåldern, visade tecken på att vara narkotikapåverkad. Mannen fick följa med på provtagning. Snabbtestet visade att han hade narkotika i kroppen. Han är inte hemmahörande i Enköping.

Centrala Enköping
Fredag 28 september
Klockan 23.00
Drograttfylleri. Natten till lördagen stannar polisen en bil på Torggatan i Enköping. Föraren, en kvinna i 30-årsåldern, visar tecken på att vara narkotikapåverkad och får följa med på provtagning. Snabbtestet visar att kvinnan har narkotika i kroppen. Kvinnan är hemmahörande i Enköping.

Riksväg 70, Enköping
Lördag 29 september
Klockan 03.00
Drograttfylleri. Natten till lördagen stannade polisen en bil på riksväg 70. Föraren, en man i 40-årsåldern, visade tecken på att vara narkotikapåverkad. Han fick följa med på provtagning. Mannen är ej hemmahörande i Enköping.

Hagalund, Enköping
Lördag 29 september
Klockan 07.00
Inbrott. På lördagsmorgonen upptäcktes ett inbrott vid en byggarbetsplats på Gustaf Daléns gata. Gärningsmannen har tagit med sig verktyg och slangat bensin ur maskiner. Platsen spärrades av för teknisk undersökning.

Lillsidan, Enköping
Lördag 29 september
Klockan 21.00
Framkallande av fara. Vid 21-tiden på lördagskvällen larmas polisen om att det finns en brinnande paket på Västerleds torg. När paketet har släckts tror polisen att det rör sig om en hemmagjord bomb som har börjat brinna i stället för att explodera. Brottsrubriceringen är framkallande av fara för annan. Det finns inga misstänkta.

Centrala Enköping
Söndag 30 september
Klockan 07.00
Inbrott. Polisen larmas om ett pågående bilinbrott på Kungsgatan. När polisen kommer dit finns flera personer på platsen och en bil har en krossad ruta. Polisen visiterar en man i 25-årsåldern och det visar sig då att han har på sig gods som kommer från bilen. Mannen är inte hemmahörande i Enköping.

Romberga, Enköping
Söndag 30 september
Stöldförsök. På söndagsmorgonen upptäcks det att någon har försökt stjäla ett däck från en bil på Rombergsgatan. Gärningsmannen har av någon anledning avbrutit försöket och lämnat en domkraft på platsen och hjulbultar på marken.

Fjärdhundra
Söndag 30 september
Stöld. På söndagsmorgonen upptäcks det att någon har tagit gps-antenner från två traktorer i Simtuna. De två antennerna ska ha ett sammanlagt värde på 130 000 kronor.

Romberga, Enköping
Lördag 29 september.
Stöldförsök. Vid lunchtid på lördagen upptäcks det att någon försökt bryta sig in i en bil parkerad på Rombergagatan. Bland annat har lacken på bilen repats i samband med inbrottsförsöket, men gärningsmannen har inte lyckats ta sig in.

Enköpingsvägen, Bålsta
Söndag 30 september
Klockan 01.30
Drograttfylleri. Natten till söndagen stoppar polisen en bil på Enköpingsvägen i Bålsta. Föraren, en kvinna i 30-årsåldern, visar tecken på att vara narkotikapåverkad. Polisen hittar dessutom en mindre mängd narkotika i bilen. Kvinnan får följa med på provtagning. Snabbtestet visar att hon har narkotika i kroppen. Hon får sitt körkort omhändertaget. Kvinnan är inte hemmahörande i Bålsta.

Kalmarleden, Bålsta
Söndag 30 september
Stöld. Någon gång mellan fredagen och söndagen har det försvunnit ett släp med en vattenskoter på, från ett industriområde på Kalmarleden.

Blåljus: Inbrott och bilstölder

Nyheter Stölder, stölder. Så trist – men ibland kan de faktiskt förhindras. Som när en rådig granne ingrep under natten mot måndagen.måndag 24/6 9:59