Foto: Mostphotos

Inbrott på kontorshotell, drog- och cykelbrott

Cykelstölder, drogbrott samt inbrott på ett kontorshotell. Det finns med i blåljusrapporten torsdag-fredag.

  • Publicerad 11:33, 23 aug 2019

Onsdag 11.00

Västerleden

Häleri. En man i 30-årsåldern misstänks för cykelhäleri. Han har tidigare varit av intresse för polisen då cykeltjuvar jagats i Enköping. Nu rapporterade vittnen hur han sågs sitta bakom ett soprum och plocka ihop en cykel av flera. Då polis kom dit berättade han att han bara skulle sätta på hjulen för att kunna cykla ner till polisen och anmäla den som upphittad. Han hade för övrigt, enligt egen uppgift, hittat både cykel och hjul. Det är ingen överdrift att påstå att polisen är tveksam till sanningshalten det mannen berättar.

Onsdag 15.00

E18

Brott mot knivlagen. Ja, alltså, brott mot knivlagen var det som anmäldes, men det anmärkningsvärda var att mannen med knivarna promenerade på motorvägen där han ska ha "balanserat på mittlinjen". Mannen var i sådant psykiskt skick att han togs till sjukhus utan att förhöras av polis. (Han är inte från Enköping).

Onsdag 16.20

S:t Iliansskolan

Häleri. En flicka, ännu ej 15 år fyllda, cyklade på S:t Iliansskolans skolgård på torsdagens eftermiddag. Polis såg henne och såg framför allt cykeln, som misstänktes vara stulen. Vid kontroll av ramnumret visade det sig att den hade stulits nyligen i Uppsala. Det är en damcykel och den togs i beslag av polisen. Då flickan är under 15 år överlämnades hon till vårdnadshavare.

Torsdag 02.00

Lasarettet i Enköping

Narkotikabrott. Två personer fördes i ambulans från Bålsta till Enköping med befarad överdos under onsdagskvällen. Mannen i paret blev allt mer stökig och vid 02-tiden ringde personalen på akuten på överfallslarmet.

Polis kom till platsen. Kroppsbesiktning gjordes och de båda blev misstänkta för narkotikabrott. De är båda i 20-årsåldern, kvinnan är från Håbo, mannen från annan ort.

Natten torsdag-fredag

Kontorshotellet

Inbrott. Fyra företag som hyr lokaler i kontorshotellet invid motorvägen i Annelund drabbades av inbrott under natten till fredagen. Ärendet är fortfarande under utredning, lista på vad som stulits – om något – tas fram under dagen. Platsen var på förmiddagen avspärrad för teknisk undersökning.

Torsdag em

E18/Tillinge

Bilolycka. En bilist i 30-årsåldern körde genom mitträcket på E18 i riktning mot Enköping på torsdagens eftermiddag, omkring kl 16. Händelsen gjorde stor påverkan på trafiken i flera timmar då saneringsarbete och bärgning pågick. Inget brott misstänks i samband med olyckan.

Bilstöld, drogbrott och en som inte betalade på Ica

Nyheter Personal på ICA handlade helt enligt reglerna då de gjorde ett envarsgripande och tog den kvinna som misstänks ha stulit för 1.300 kronor i affären.lördag 14/12 11:12

Togs med vapen och pengar i bilen

Nyheter En man i 60-årsåldern sitter anhållen, misstänkt för vapenbrott och penningtvätt. Han togs av polis på riksväg 55 under torsdagskvällen.fredag 13/12 10:11