Polisbil vid brottsplats. Foto: Uffe Lindeborg

Inbrottsförsök medan villaägaren låg och sov – vaknade av glaskross

Natten mellan lördag och söndag vaknade en villaägare i Näsbypark av en hög smäll och ljudet av krossat glas.

  • Publicerad 10:41, 27 feb 2017

Villaägaren låg och sov när någon försökte ta sig in i huset genom att kasta en sten genom en ruta. Efter att ha blivit väckt av oljudet upptäcktes att en ytterruta krossats av en sten. När polisen anlände till platsen såg de spår i snön runt villan.

Fyra timmar tidigare utsattes en annan villa i Näsbypark också för ett inbrott medan ägarna varit bortresta. Där hade tjuvarna tagit sig in genom att bryta upp ett fönster på baksidan av huset. Polisens tekniker har varit på plats men ägarna till villan har inte gått att nå.

Under helgen har polisen i Täby, Danderyd och Vallentuna gått ut med varning på Facebook om att det finns en ökad risk för inbrott under sportlovsveckan.

Polisen varnar

"Mellan kl 18-20 på fredagen och lördagen har vi åkt på inga färre än 8 st PÅGÅENDE inbrott där gärningsmännen brutit sig in i villor, tillgripet gods och sedan lämnat på huset på under 5 minuters tid. De flesta av husen hade larm installerat och larmtiden från de olika husen inkom nästan samtidigt vilket slukar våra resurser. Danderyds och Täbys kommuner är mest drabbade", skriver lokalpolisen.

Polisen uppmanar den som ser ett pågående inbrott att ringa 112 och att försöka göra så mycket iakttagelser som möjligt medan du ringer.
Försök att noterade följande detaljer: 

- Adress (vilket hus/gata/område)
- Tid (är det pågående eller gammalt)
- Signalement (ålder, längd, klädsel, olika signalement vid flera gärningsmän m.m.)
- Fordon (registreringsnummer, bilmärke, färg)
- Riktning (om någon person eller fordon har lämnat platsen)

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Stort pådrag i Enebyberg – helikopter och fyra polisbilar

Nyheter Fick larm 23.50 En helikopter och fyra polisbilar åkte under natten på ett inbrottslarm i Enebyberg. Trots stort pådrag lyckades man inte få tag i gärningspersonen.fredag 6/7 10:52

Vi är stockholm