Polisen var snabbt på plats. Foto: Montage

Inbrottstjuvar krossade port – med hjullastare

Porten krossades med hjälp av en hjullastare, när personer bröt sig in i en företagslokal i Täby i natt. Ingen är gripen i nuläget.

  • Publicerad 08:43, 29 jan 2020

Strax efter midnatt i natt rapporterades ett inbrott i en företagslokal på Kemistvägen i Täby. Anmälaren hörde glaskross och inbrottslarmet gick. När polisen var på plats konstaterades att stora delar av porten var demolerad – av en hjullastare.

– Tjuvarna har tagit sig in på området genom att med en mindre hjullastare köra igenom en grind och sedan en port till företaget, säger polisens presskommunikatör Eva Nilsson.

Jakt på gärningsmän

Gärningspersonerna hade lämnat innan polisen kom på plats och det är än så länge oklart vad som har blivit stulet. Polisen inledde snart en jakt efter gärningsmännen och stoppade flera fordon med personer i, som kontrollerades. I nuläget är ingen gripen.

– Det kommer att göras en teknisk undersökning under dagen, säger Eva Nilsson.

Brottsrubriceringen är än så länge grov stöld genom inbrott. En förundersökning är inledd.

QUIZ Vad kan du om sportlovet?

Nyheter Testa dina kunskaper i vårt quiz Nu är sportlovet här! Men isarna har inte lagt sig och snön gör inte trädgrenarna tunga. Så ta det lugnt i stället, gör en kopp te och utmana vännen, sambon eller barnen på ett sportlovsquiz.fredag 21/2 16:05

Nytänt hopp om ny slalombacke i Norrort

Nyheter Beslut kan komma innan sommaren Täby slalomklubb hoppas att en skidbacke i Ullnabacken är inom räckhåll när beslut från Mark- och miljödomstolen kommer.fredag 21/2 16:03
Stockholm Direkt