Nora och Pearl. Mindre skador drabbade Nora och hästen Pearl i samband med en hästtransport i måndags. Foto: Privat

Inga allvarliga skador efter häststopp på E18

En hästtransport orsakade visst tumult på E18 i måndags. Rapporterna om att en häst sprungit på vägen var dock felaktiga.

  • Publicerad 16:02, 1 aug 2017

Det var när Nora Bodin och hennes mamma körde hem hästen Pearl från veterinären som de stannade till efter att det dunkat till inifrån transporten.

– Troligen hade en broms bitit Pearl. Hennes framben hängde över en bommen i transporten. Jag gick in och försökte få loss henne. Då bet samma broms henne och hon ryckte till, berättar Nora som i samband med detta försökte ta sig undan, men träffades oturligt av Pearls hovar tre, fyra gånger.

Det uppstod blodvite och Nora fick så småningom färdas från platsen med ambulans. Även Pearl drabbades av mindre skador som snart ska läka.

– Jag har varit och röntgat armen, foten och huvudet, men det är ingen fara. Jag kommer att bli bra, fortsätter hon.

Pearl lyckades på något sätt ta sig loss själv och ut ur transporten. Det kom därefter rapporter om att hästen sprang omkring på E18, något som också EnaHåbotidningen skrev, men så var inte fallet.

– Hon var jätteduktig och stod bara där trots alla bilar som körde där, säger Nora.

Kontentan av det hela är alltså, kolla efter bromsar innan nästa transport?

– Haha, ja, precis.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19