Inga bussar går över Liljeholmsbron

I dag går arbetet på Liljeholmsbron in i nästa fas. Förutom att ett körfält stängs av kommer även busstrafiken över bron att påverkas kraftigt under de kommande två veckorna.

  • Publicerad 09:00, 1 sep 2019

Den ena broklaffen på Liljeholmsbron ska renoveras och arbetet drar nu igång för fullt. Det innebär bland annat att ett körfält på brons västra del från och med i dag, måndag, kommer att stängas för biltrafik.

Liljeholmsbron släpper inte igenom höga båtar

Avspärrningarna ska gälla dygnets alla timmar och biltrafiken kommer under tiden i stället att ledas om till den östra bron, som får ett körfält i varje riktning. Cyklister och fotgängare ska kunna passera som vanligt enligt trafikkontoret.

Flera busslinjer dras om

Arbetet innebär också stora påfrestningar för busstrafiken. Under den lite drygt två veckor långa perioden arbetet beräknas på, mellan den 2-13 september, kommer inga bussar att köra över bron.

I stället får flera busslinjer nya tillfälliga start- och sluthållplatser vid Hornstull och Marievik, enligt SL. De varnar även för längre restider på linjerna 4, 54 och 66 förbi Hornstull på grund av renoveringsjobbet.

Se nedan vilka linjer som påverkas.

RENOVERAS. Liljeholmsbrons ena broklaff är i akut dåligt skick och ska därför genomgå en omfattande renovering. Foto: Mostphotos

Linjerna som påverkas – så går trafiken i stället

Linje 77

Linjen går mellan Hornstull – Karolinska Sjukhuset. Stannar inte vid hållplatserna Liljeholmen och Marievik.

Linje 151, 726, 743 och 745

Går mellan Norsborg/Tullinge/Skäcklinge/Mosshagen – Marievik via Liljeholmen. Stannar inte vid hållplatserna Hornstull, Västerbroplan, Fridhemsplan.

Linje 153

Linjen är helt indragen. Alternativ färdväg är tunnelbanan till Hornstull och byta till busslinje 4, 54 eller 77 för att resa vidare mot Fridhemsplan.

Linje 405

Mellan klockan 14.00 och 20.00 startar och slutar linjen vid hållplats Nacka Forum i stället för Ektorps centrum. Övrig tid går bussarna till och från Ektorps centrum.

Broreparationerna kommer att på mellan 2 och 13 september.

748 och 749

På grund av befarade köer under reparationsarbetet går linjerna 748 och 749 varken till eller från Liljeholmen. I stället går bussarna till och från Telefonplan (hållplats läge B).

Förlängda restider

Reparationsarbetena gör att restiden förlängs på linje 4, 54 och 66 förbi Hornstull och att det sker förändringar på linjerna 77, 151, 153, 405, 726, 743, 745, 748 och 749. 

För all information, gå in på SL.se

Källa: SL.se