Kommunal har inte fått in några klagomål mot Bergkvarabuss från sina medlemmar i Enköping. Foto: Mostphotos

Inga fackliga klagomål mot Bergkvarabuss

Fackförbundet Kommunal förbereder en stämning mot företaget Bergkvarabuss. Det efter att medlemmar vittnat om dålig arbetsmiljö. Från medlemmarna i Enköping har det dock inte inkommit några klagomål. – De verkar inte alls vara oroliga, säger Helena Ersson, ordförande för Kommunal i Uppsala.

  • Publicerad 14:34, 18 apr 2017

Bergkvarabuss blev föremål för stora rubriker nationellt efter den tragiska olyckan utanför Sveg i Härjedalen på morgonen, söndagen den 2 april, när en av företagets bussar körde av vägen. Tre skolelever dog och tjugo skadades i händelsen som fortfarande är under utredning. I Enköping har Bergkvarabuss varit en välbekant syn i snart tre år. Sedan augusti 2014 kör de skolskjutsen i kommunen.
 
Efter olyckan i Härjedalen gjorde fackförbundet Kommunal klart att man förberedde en stämning av Bergkvarabuss.
– Bergkvarabuss är ett företag som vi under en längre tid haft under lupp. Många av våra medlemmar vittnar om pressade scheman, stress och en allmänt dålig arbetsmiljö. Och vi förbereder nu en ganska omfattande stämning mot företaget i Arbetsdomstolen som gäller utlandsresor och beställningstrafik av det här slaget, sa Kommunals enhetschef Johan Ingelskog till TT den 5 april.
 
Kommunal i Uppsala har inte fått några klagomål från förbundets medlemmar i Enköping gällande företaget. Tvärtom har det varit helt tyst vilket tyder på att allt fungerar som det ska, enligt Kommunal.
– Det verkar inte finnas någon oro alls. Man brukar höra av sig om det är så. Det hade vi fått till oss, säger Helana Ersson, ordförande, till Ena Håbo-tidningen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här tas första spadtaget på familjebadet

Nyheter På måndagen drog byggandet av det nya familjebadet på Korsängsfältet officiellt igång. Badet ska öppna dörrarna för allmänheten vintern 2020/2021.måndag 18/6 11:33