Polisen på plats. Strax efter att rånet skett var polisen på plats utanför Guld & Silver. Foto: Hanna Gimséus

Inga ledtrådar – polis vill ha tips om rånare

Kicks utsattes för ännu ett rånförsök i förra veckan. Strax därefter var det Guld & Silver som drabbades. För polisen är det svåra utredningar.

  • Publicerad 09:10, 26 jan 2018

Det var vid 16.30-tiden på torsdagen den 18 januari som en maskerad person sprang in i butiken Guld & Silver i Bålsta Centrum. Väl där inne slog hen sedan sönder en monter med hjälp av en kofot.

– Det gick så snabbt, på några sekunder bara. Men det kändes självklart inte bra, säger ägaren Souhel Touma som stod i butiken när det hände.

Gärningspersonen stal ett tjugotal ringar. Det visade sig senare att ringarna var så kallade utställningsexemplar och således inte riktiga, men de har ändå ett värde på runt 10 000 kronor. Vittnesuppgifter säger att det handlar om en person som är runt 170 centimeter lång. Denne var maskerad vid tillfället. Efter stölden sprang hen ut från centrum och försvann.

Inte mycket att hoppas på

Därefter har polisen plockat in filmer från övervakningskamerorna, men att de ska kunna lösa brottet är inte mycket att hoppas på, enligt utredaren Per Sagström.

– Vi har fått in filmer på den händelsen och tyvärr är den som gör den stölden är jäkligt bra maskerad så där har vi inga ledtrådar. Det kan vara både en kvinna eller en man som är smal som utför rånet. Den tekniska gav ingenting heller, säger han.

Kameran är placerad utanför butiken och kunde således bara följa hur gärningspersonen försvann ut från centrum. Därefter finns inga ledtrådar.

– Det som krävs nu är att det kommer in ett ett avgörande tips på vem det kan vara, säger Sagström.

Tre dagar innan Guld & Silver drabbades var det butiken Kicks som utsattes för ett rånförsök och det var inte första gången. Dessförinnan var det Tele2-butiken som drabbades ett par gånger.

– Det som är tråkigt är att vi har mycket rån. Vi vet att vår kommunpolis har haft möte med centrumledning om man kan göra någonting mer. Ibland har vi bara en bil som ska täcka både Enköping och Bålsta, säger Sagström.

Vad kan man göra?

– Bättre kameror, så att rånrisken minskar. Hur jobbar väktarna i centrum? Det är sådant som vi måste jobba med de olika företagen. Vi förstår ju att de har kostnader också och inte heller kan göra hur mycket som helst.

I stället för kontanter

Souhel Touma har sin teori klar om varför hans butik blev utsatt.

– Jag tror att många vet att butiker inte längre förvarar kontanter i butiken, så de ville väl ha något av värde som sedan går att sälja vidare, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Samir och Viktor till Håbo

Melodifestivalen. Där har ni den kanske främsta gemensamma nämnaren mellan två olika artistbesök i Håb i sommar.tisdag 22/5 16:50

Kräftfisket är inställt i Lejondalssjön i år igen

Signalkräftornas bestånd har minskat med nästan 90 procent de senaste tre åren. Nu behöver den en chans att hämta sig.tisdag 22/5 12:45

Senaste numret

Bålstabladet