BESVIKELSE. SL gör ingenting åt önskemålen om ny sträckning för buss 504. Foto: Jonny Andersson

Inga nya busslinjer i Sundbyberg

Region Stockholm satsar på fler busslinjer och omnämner 160 000 nya avgångar. Ingen av dessa förbättrar kommunikationerna i Sundbybergs norra stadsdelar och kommunalrådet Stefan Bergström (C) är rejält upprörd.

  • Publicerad 14:57, 22 nov 2019

Det är några år sedan nyinflyttade i Brotorp och Ursvik högljutt började klaga över kommunikationerna. Politikerna tog tag i problemet, men hittills utan framgång. Igen.

I veckan presenterades SL:s alla nya bussförändringar 2020. En enda berörde Sundbyberg, men handlar om sträckan Danderyds sjukhus – Solna centrum och Solna centrum – Brommaplan.

– Jag är besviken på Trafikförvaltningen över att Sundbyberg varken får någon ny busslinje eller ny bussträckning av buss 504 i enlighet med våra önskemål.

Han undrar om sundbybergarna ska vara nöjda med att tvärbanan kommer – "om tre år".

– Jag tycker också det är riktigt dåligt att Trafikförvaltningen inte ens har svarat på inbjudan till dialog från oss i kommunen. Sundbyberg är den kommun i länet som vuxit mest per capita de senaste tio åren och Stora Ursvik har vuxit till över 6 000 invånare vilket gör att kollektivtrafikbehovet har ökat. Vi ger oss inte utan fortsätter våra ansträngningar, lovar Stefan Bergström, stadsutvecklingskommunalråd.

Här är SL:s alla trafikförändringar 2020

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Här är Stockholms märkligaste BRF-namn

Nyheter LISTA: Från Elda med kärlek till Läderlappen Kattrumpan, Elda med kärlek, Lyckans ost... Kan en BRF döpa sig till vad som helst? Jo det verkar faktiskt så.onsdag 8/7 16:05

Tornparken är byggarbetsplats i sommar – igen

Nyheter Boende i området: "Jag tycker synd om barnen" Tornparkens småbarnslek har blivit byggarbetsplats över sommaren och fram till senhösten, vilket innebär att utrymmet blir mindre för de som leker i parken.fredag 3/7 11:14

Flera busshållplatser indragna i sommar

Nyheter Förändringar efter långa köer Vägarbeten ställer till det för busstrafikanter i sommar. Bland annat försvinner hållplatser tillfälligt och viss trafik blir enkelriktad.torsdag 2/7 11:48
Stockholm Direkt