BESVIKELSE. SL gör ingenting åt önskemålen om ny sträckning för buss 504. Foto: Jonny Andersson

Inga nya busslinjer i Sundbyberg

Region Stockholm satsar på fler busslinjer och omnämner 160 000 nya avgångar. Ingen av dessa förbättrar kommunikationerna i Sundbybergs norra stadsdelar och kommunalrådet Stefan Bergström (C) är rejält upprörd.

  • Publicerad 14:57, 22 nov 2019

Det är några år sedan nyinflyttade i Brotorp och Ursvik högljutt började klaga över kommunikationerna. Politikerna tog tag i problemet, men hittills utan framgång. Igen.

I veckan presenterades SL:s alla nya bussförändringar 2020. En enda berörde Sundbyberg, men handlar om sträckan Danderyds sjukhus – Solna centrum och Solna centrum – Brommaplan.

– Jag är besviken på Trafikförvaltningen över att Sundbyberg varken får någon ny busslinje eller ny bussträckning av buss 504 i enlighet med våra önskemål.

Han undrar om sundbybergarna ska vara nöjda med att tvärbanan kommer – "om tre år".

– Jag tycker också det är riktigt dåligt att Trafikförvaltningen inte ens har svarat på inbjudan till dialog från oss i kommunen. Sundbyberg är den kommun i länet som vuxit mest per capita de senaste tio åren och Stora Ursvik har vuxit till över 6 000 invånare vilket gör att kollektivtrafikbehovet har ökat. Vi ger oss inte utan fortsätter våra ansträngningar, lovar Stefan Bergström, stadsutvecklingskommunalråd.

Här är SL:s alla trafikförändringar 2020

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Färdig bro öppnas tidigast 2022

Nyheter Knyter samman kollektivtrafiken mellan Ursvik och Rinkeby Den kunde öppnats för busstrafik 2017, nu är det beslutat att vägbron mellan Rinkeby och Ursvik förblir bommad fram till 2022.fredag 13/12 11:53

Puben som går "bananas" med julpyntet

Nyheter "Vi har nog tolv burar och 20 Ikea-kassar med julgrejer" Innan han tar ut pensionen ska Stefan Lager julpynta puben till den grad att det nätt och jämnt går att komma in. Årets pynt på Bishops Arms har bara en brist – "några partier är för mörka".torsdag 12/12 11:50
Stockholm Direkt