Olycka. Bussens övervåning skalades av när bussen körde in i en för låg viadukt. Foto: Gita Carola Berggren

Inga ytterligare åtgärder efter bussolyckan

Under söndagsmorgonen körde en dubbeldäckare in i en viadukt på Mörbygårdsvägen. Bussens övervåning skalades delvis av men kommunen kommer inte att skylta ytterligare vid olycksplatsen.

  • Publicerad 17:10, 2 mar 2020

Det var 08.26 på söndagen som polisen fick in ett larm om en trafikolycka vid Danderyds sjukhus.

En dubbeldäckare hade kört in i en viadukt och större delen av bussens tak och övervåning förstördes.

Inga fysiska skador

Bara två personer fanns ombord, chauffören och en annan person som båda befann sig på nedre planet. Båda personerna klarade sig utan fysiska skador. Bussen bärgades från vägen som var avspärrad under arbetet.

– Skadorna på bron blev ytliga och en inspektion gjordes direkt på plats under söndagen. Vi kommer att utföra en besiktning under måndagen, säger Lena Rasmusson, anläggningschef, tekniska kontoret, Danderyds kommun i ett mejl till DanderydDirekt.

Det är fortfarande oklart vad som orsakade olyckan men polisen har upprättat en anmälan om grov vårdslöshet i trafik.

– Man ska nu utreda om föraren har något ansvar eller har agerat oaktsamt i körningen, säger Alexander Antonian, kommunpolis i Danderyd.

Tekniska kontoret vid Danderyds kommun kommer inte att vidta några ytterligare åtgärder för att förtydliga maxhöjden vid viadukten.

– Vad gäller skyltning framgår det på platsen att maxhöjd är 3,5 meter och en ny skylt är på plats efter olyckan, säger Lena Rasmusson.

Skada. Det blev inga större skador på viadukten efter att bussen kör in i den. Foto: Danderyds kommun/Mostphotos

Läckraste bönan från Brottby

Nyheter Här har den odlats i generationer Bönan Brottby har fått erkännande som bevarandesort. Det betyder att den anses vara av stort kulturhistoriskt värde med lokala smaker. Nu öppnas dörren för den kommersiella marknaden.fredag 27/3 17:12

Peter, 16, mördades – så vill de närstående hedra hans minne

Nyheter ”Jag kan beskriva honom med ett ord – snäll.” Mordet på 16-åriga Peter Plax skakade hela Sverige. Nu vill Peters familj och vänner hedra sonen, klasskompisen, pianisten och basketkillen så att människor kan minnas allt det han var i stället för...fredag 27/3 16:34