NORRVIKEN. Lars-Magnus Jansson på Sollentuna Skridskosällskap är besviken över att de behöver ställa in loppet. Foto: Pauline Cederblad

"Ingen bra idé att ge sig ut på isen"

Det planerade skridskoloppet som skulle äga rum på Norrvikens sjöis på söndag tvingas ställa in. Facklornas kväll nästa vecka är också hotat av det växlande vädret.

  • Publicerad 15:09, 7 feb 2019

Sollentunaloppet skulle gå av stapeln för 33:e gången på Norrvikens is i helgen. Men isen är i för dåligt skick och det finns ingen åkbar bana där loppet kan gå.

Orsaken är den stora mängden snö som föll i helgen som kommunens anställda ännu inte har lyckats få bort. När det sedan dess blivit mildare temperaturer har lite av isen smält, runnit ut på den plogade banan och sedan fryst på nytt vilket bildat en förrädisk dubbelis.

Sollentuna skridskosällskap, som har arbetat länge med förberedelserna inför loppet, är besvikna.

– Det känns inte kul. Framför allt inte när man tänker på att de som anmält sig kommer bli besvikna. Det blir inte så lyckat ekonomiskt heller. Vi har dragit på oss en del kostnader för priser, affischering och tidtagarutrustning och samtidigt kommer vi att betala tillbaka anmälningsavgifterna, säger Lars-Magnus Jansson som sitter i föreningens styrelse.

Osäkert kring facklornas kväll

Som det ser ut nu kommer skridskosällskapet inte heller ha öppet för uthyrning av utrustning i helgen på grund av isens dåliga skick. Lars-Magnus Jansson rekommenderar inte någon att ge sig ut på den.

– Det är ingen bra idé att ge sig ut på isen nu. Risken är att man blir helt genomblöt eller ramlar. Och går man igenom det första lagret av dubbelisen och fastnar med skenan kan det gå riktigt illa.

Just nu kan de bara vänta på att vädrets makter ska vara mer samarbetsvilliga.

– Vi hoppas att det ska bli så varmt att allt som ligger ovanpå smälter och att det sedan fryser på igen.

Hur det blir med den traditionsenliga facklornas kväll den 13 februari är ännu oklart.

– Det är sannolikt att vi behöver flytta datumet. Då får vi prova veckan efter istället. Vi kommer nog att bestämma oss rätt nära inpå beroende på hur prognosen ser ut.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Stort engagemang efter mopedrån

Nyheter "Vi ska synas och göra det lite tryggare för tonåringarna" Den senaste tidens mopedrån i Sollentuna har engagerat hundratals vuxna i kommunen som nu patrullerar gatorna för att öka tryggheten.lördag 17/8 9:00

Kräftfiske handlar om erfarenhet

Nyheter Roger och Paul laddar - imorgon börjar kräftfisket i Sollentuna. Augusti är lika med kräftfiske. I veckan drar årets fiske igång men redan veckorna innan börjar de riktigt initierade fiskarna sina förberedelser.torsdag 15/8 17:21

Två av tre fick jobb tack vare nytt projekt

Nyheter Etableringslyftet har hjälpt nyanlända till egen försörjning Två av tre nyanlända har fått jobb. Det är resultatet av projektet Etableringslyftet, som startade i Upplands Väsby, Sollentuna och Sigtuna förra hösten.torsdag 15/8 9:03
Stockholm Direkt