Efter fallet är Roger Bäckström besviken att ingen hjälpte honom upp när han halkade omkring vid Biblioteksgången. Foto: Lotten Engbom

Ingen brydde sig när Roger, 73, halkade och slog sig

I måndags strax innan klockan ett halkade Roger Bäckström, 73 år, i Biblioteksgången. Trots att han inte reste sig direkt kom ingen till hans undsättning.

  • Publicerad 16:00, 21 feb 2018

– Det märkliga är att det bara är människor som går förbi, pratar i mobilen och så. Jag tänkte i mitt stilla sinne att jag slutar hoppas på mänskligheten, säger han.

Roger hade problem att ta sig upp och halkade hela tiden. Det tog några minuter innan han var uppe på benen.

– Då tittade folk på en; "är han berusad eller vad är det?". Det var inte överfullt med folk, men några gick omkring där, säger han och fortsätter:

– Jag fick en sån där känsla över att jag skämdes över att jag ramlat. Att jag skämdes över mina medmänniskor att de inte kunde komma fram och hjälpa till. Det är fruktansvärt, det känns jättejobbigt.

"Besviken på människor"

Nu klarade sig Roger utan hjärnskakning eller brutna ben, men är medtagen i kroppen och illa berörd av händelsen.

– Är det det här stressade livet som gör det här? Det är förjävligt. Men jag har världens mest fantastiska fru som hjälper mig i alla lägen, säger han.

– Men jag är besviken på människor. Jag blir nästan förbannad att man inte känner att man måste hjälpa till.

Att Roger ställer upp och berättar om händelsen handlar om att han vill få människor att tänka till.

– Om det kan hjälpa andra att få en tanke om vad som kan hända och händer är jag bara glad, att man får sig en tankeställare. Det är jätteviktigt att vi hjälper varandra, alla människor behöver en hjälpande hand.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka i Täby - en till sjukhus

Nyheter "Vi kommer utreda" En kvinna fördes till sjukhus tidigare under fredagen efter att ha blivit träffad av en backspegel från en lastbil. Händelsen inträffade i Täby Kyrkby.torsdag 21/6 15:10

Vi är stockholm