Inget snack. Örsundsbrobördiga ”Ingen diskussion” släpper ny skiva. Foto: Pressbild

Ingen diskussion när bandet "återförenas"

Örsundsbrobandet ”Ingen diskussion” är tillbaka med ny skiva, efter över tio års tystnad.

  • Publicerad 11:34, 11 apr 2019

Under glansdagarna, i början av 90-talet, bodde alla bandmedlemmarna i ”Ingen diskussion” i Örsundsbro. Därefter spred sexmannabandet sig över hela världen, från Ecuador till Australien och Uppsala.

– Det är ju så när man är ung, alla har olika grejer man vill göra. Men det är det som gör vår historia intressant. För även om vi bott utspridda och varit med om olika saker, så är det lite som att tiden stått stilla när vi väl spelar tillsammans, säger bandets låtskrivare och frontman Olle Nordberg.

Bandet har aldrig splittrats, men det har varit tyst, mer eller mindre, sedan 2007. Fram till nu.

I dag har alla bandets medlemmar hemadress i Mälardalen och det har gjort att bandet kunnat spela en hel del de senaste åren. Främst i replokalen, men också några gånger på mindre scener för den allra innersta och mest trogna skaran av fans. Parallellt har de arbetat med skivan ”De sista människorna”, som släpptes förra veckan.

– Som man brukar säga, det är den bästa vi har gjort. Men jag tycker verkligen det, säger Olle.

Den 4 maj har Ingen diskussion en releasefest för den nya skivan på Katalin i Uppsala. Då även en LP-version släpps.

– Nu hoppas jag att många Enköpings- och Örsundsbrobor hoppar på buss 804 mot Uppsala den 4 maj. Vi hoppas att det blir mycket folk, säger Olle.

Ett 50-tal bilvrak omhändertas varje år

Nyheter Intill motortrafikleder, i skogsdungar eller på parkeringar står de – skrotbilarna. Enköpings kommun omhändertar 50 sådana här vrak varje år. Och på Trafikenheten har man en känsla av att vraken ökat...fredag 23/8 12:45

Inbrott på kontorshotell, drog- och cykelbrott

Nyheter Cykelstölder, drogbrott samt inbrott på ett kontorshotell. Det finns med i blåljusrapporten torsdag-fredag.fredag 23/8 11:33