Foto: Mostphotos

Ingen elev bekräftat smittad av Coronavirus i Enköping

Anhöriga till en elev i en skola i Enköping har bekräftats vara smittade av coronaviruset. Inga elever på någon av Enköpings skolor har bekräftats smittade, och skolor och förskolor har idag öppet som vanligt. "En smittspårning pågår" skriver kommunen på sin hemsida.

  • Publicerad 08:37, 12 mar 2020

Under onsdagskvällen läckte ett mejl, som skickats mellan chefer på Enköpings kommun, ut till allmänheten via en lokal facebookgrupp. I mejlet står det att läsa att anhöriga till skolbarn på en skola i Enköping har bekräftats vara coronasmittade.

Inga elever på någon av Enköpings skolor ska dock ha bekräftats vara smittade av covid-19. Skolor och förskolor kommer att ha öppet som vanligt.

Enköpings kommun gick också ut med information på sin hemsida sent igår kväll. Där står det att läsa:

"En smittspårning pågår och så länge vi inte får andra instruktioner fortsätter vi att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Våra förskolor och skolor har öppet som vanligt. Det betyder att friska barn och elever ska vara i våra verksamheter som vanligt."

Texten uppdateras...

Kontakta 1177 vid symtom

Barn, elever och medarbetare som rest i områden där coronaviruset sprids ska vara uppmärksamma på symtom som hosta, andnings­svårigheter eller feber. Vid sådana symtom ska den drabbade vara hemma och kontakta 1177 Vårdguiden.

Mer information

Allmänna frågor
Om du har allmänna frågor om corona, hur myndigheterna hanterar situationen och känner oro, ring 113 13.

Blåljus helgen: Brand, 168 flaskor vodka och tjuvar som både tog och lämnade cyklar

Nyheter Brottsligheten fortsätter ligga på extremt låg nivå under coronakrisen. "Nästan kusligt folktomt" och "Patrullen stoppade allt och alla" står till exempel ur polisers rapporter från helgen. Dock:...måndag 6/4 11:09

Många vill ha bokkasse

Nyheter Nya tjänsten ”Bokkassen” har redan hunnit bli populär bland 70-plussare. Nu vill biblioteket nå ut till ännu fler. – Alldeles nyss ringde en kvinna och berättade att hon gillar deckare, säger...söndag 5/4 12:14