”Ingen gräddfil för några föreningar”

Teater Bristol menar att politikerna skjuter upp beskedet ifall föreningen ska få något bidrag. Men Johan Storåkers (L) menar att felet ligger hos Bristol.  – Det finns ingen gräddfil för några föreningar, säger Johan Storåkers (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

  • Publicerad 08:41, 27 dec 2016

Det är tur
att vi har ett sådant stort stöd.

Teater Bristol har fortfarande inte fått besked om hur det blir med bidrag till föreningen från årsskiftet – blir det något eller inte, är frågan som producenten Eva Janstad och de andra har ställt sig de senaste månaderna.

– Vi har inte fått något riktigt sakskäl som håller, säger Eva Janstad.

När Vi i Sundbyberg ringer upp Johan Storåkers får vi en annan version. Enligt honom handlar det om att Teater Bristol inte ska ha redovisat sin ekonomi tillräckligt och det är det han syftar på när han säger att det inte finns några gräddfiler för några föreningar.

Senast ska Teater Bristol ha lämnat en redovisning bara några timmar innan nämndmötet och Johan Storåkers menar att man måste hantera skattepengarna seriöst.. Han medger att det finns en spricka mellan Teater Bristol och kommunen.

– Det finns ett förtroendegap, säger han.

På Teater Bristol tror man att en orsak till dröjsmålet kan handla om att det finns en oenighet inom nämnden kring kulturpolitik. Eva Janstad nämner flera orsaker till varför det är viktigt att ha en levande kultur och att de fyller en viktig funktion för bland annat barn och ungdomar. Hon skulle vilja ha ett fördjupat samtal med politikerna.

– Det kanske skulle lösa upp hela knuten, säger Eva Janstad.

Hon framhåller att det just nu är svårt att kunna få kostnaderna att gå ihop. Genom donationer och stöd från andra hoppas hon kunna betala kostnaderna för det första kvartalet nästa år, bland annat hyran.

– Det är tur att vi har ett sådant stort stöd, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

26 datorer stals på skola

Nyheter Inbrott på Grönkullaskolan har lett till en anmälan till Datainspektionen.måndag 25/6 14:39