Två veckor har gått sedan tre unga personer dödades i Sätra. Utredningarna pågår, men ännu har inga misstänkta gripits. Foto: Henrik Lindstedt

Ingen gripen efter morden i Sätra

Två veckor har gått sedan två unga män hittades döda i ett källarutrymme i Sätra. Två dagar senare sköts ytterligare en. Men fortfarande har ingen misstänkt gripits.

  • Publicerad 14:09, 26 apr 2019

I veckan begravdes den 18-åring som hittades död i ett källarutrymme i Sätra för två veckor sedan. Hundratals personer närvarade vid begravningen, kyrkan var så full att alla inte fick plats, enligt SVT.

I slutet av förra veckan begravdes den 20-åring som hittades tillsammans med 18-åringen. I slutet av den här veckan den 24-åring som sköts ihjäl i sitt hem några dagar efter det misstänkta dubbelmordet.

– Det känns som att det är hela Sätra vi begraver. Inget kommer bli sig likt efter det här, säger en närstående till de dödade unga killarna.

"Rör sig framåt"

Ännu har ingen misstänkt gripits, varken i det misstänkta dubbelmordet eller dödsskjutningen som skedde därefter.

– Det rör sig framåt, vi jobbar på i ärendet, men det är många trådar att dra i. Just nu håller vi i väldigt mycket förhör, vi hör vittnen igen för att få en klarare bild av vad de sett och vad som hänt. Och så väntar vi på resultatet från den tekniska utredningen, säger åklagare Daniel Jonsson, som är förundersökningsledare i det senare fallet.

Har ni några misstänkta?

– Det kan jag inte gå in på nu. Det får visa sig.

Har ni hittat några kopplingar mellan morden?

– Det kan jag inte heller gå in på, det är alldeles för tidigt för att tala om eventuella kopplingar och motiv.