En gärningsperson avlossade skott i närheten av Fridhemsplan i slutet av förra veckan. Foto: Michael Toll

Ingen gripen efter skjutning på Fridhemsplan

En gärningsperson avlossade skott i närheten av Fridhemsplan förra veckan. Polisen har hållit ett stort antal förhör och en förundersökning pågår. Ingen person är frihetsberövad i ärendet.

  • Publicerad 12:40, 21 nov 2018

Det var vid 09.25 i fredags som polisen fick flera samtal om en skottlossning på Kungsholmen i närheten av Fridhemsplan.

Ett vittne, en äldre herre på besök i Stockholm, promenerade i godan ro när tre män plötsligt sprang ut på gatan vid korsningen S:t Eriksgatan/Drottningholmsvägen.

– De var mycket arga på varandra och bråkade. En började springa och då tog en annan upp en pistol och försökte skjuta honom i ryggen. Det var ren tur att han missade, sa den äldre herren som vill vara anonym till StockholmDirekt

Ögonvittne om skottlossningen: "Ren tur att han missade"

Gärningsmannen ska ha försvunnit till fots och en förundersökning om försök till mord är inledd. Ingen skadad anträffades på platsen.

– Förundersökningen pågår för fullt och ett stort antal förhör har hållits. Vi söker alltid efter fler vittnen, säger Ola Österling vid Stockholmspolisen, som bekräftar att ingen person är frihetsberövad i ärendet.

Finns det någon misstänkt gärningsperson?

– Det omfattas av förundersökningssekretessen, säger Ola Österling.