En gärningsperson avlossade skott i närheten av Fridhemsplan i slutet av förra veckan. Foto: Michael Toll

Ingen gripen efter skjutning på Fridhemsplan

En gärningsperson avlossade skott i närheten av Fridhemsplan förra veckan. Polisen har hållit ett stort antal förhör och en förundersökning pågår. Ingen person är frihetsberövad i ärendet.

  • Publicerad 12:40, 21 nov 2018

Det var vid 09.25 i fredags som polisen fick flera samtal om en skottlossning på Kungsholmen i närheten av Fridhemsplan.

Ett vittne, en äldre herre på besök i Stockholm, promenerade i godan ro när tre män plötsligt sprang ut på gatan vid korsningen S:t Eriksgatan/Drottningholmsvägen.

– De var mycket arga på varandra och bråkade. En började springa och då tog en annan upp en pistol och försökte skjuta honom i ryggen. Det var ren tur att han missade, sa den äldre herren som vill vara anonym till StockholmDirekt

Ögonvittne om skottlossningen: "Ren tur att han missade"

Gärningsmannen ska ha försvunnit till fots och en förundersökning om försök till mord är inledd. Ingen skadad anträffades på platsen.

– Förundersökningen pågår för fullt och ett stort antal förhör har hållits. Vi söker alltid efter fler vittnen, säger Ola Österling vid Stockholmspolisen, som bekräftar att ingen person är frihetsberövad i ärendet.

Finns det någon misstänkt gärningsperson?

– Det omfattas av förundersökningssekretessen, säger Ola Österling.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.