Polisen letade efter förövarna efter rånet men ingen greps. Foto: Mostphotos

Ingen gripen efter väpnat butiksrån i Kallhäll

Fyra maskerade personer rånade en närlivsbutik i Kallhäll i fredags kväll. De hotade personalen med kniv och fick bland annat med sig kontanter.

  • Publicerad 09:38, 4 dec 2017

Det var strax innan halv åtta på fredagskvällen som fyra maskerade personer tog sig in i en närlivsbutik i Kallhäll.

– Den här butiken har utsatts flera gånger. På kvällarna är dörren låst och kunderna släpps in av personalen men rånarna krossade ett fönster och tog sig in i alla fall, säger Magnus Nilsson, kommunpolis i Järfälla.

Rånarna var beväpnade med kniv som de hotade personalen med. De ska ha fått med sig kontanter och eventuellt även annat.

Varför utsätts den här butiken för rån om och om igen?

– Gissningsvis på grund av att det är lätt. Det finns inte direkt någon annan verksamhet öppen i närheten på kvällstid, det rör sig inte så mycket folk i området. Samtidigt blir det allt svårare att komma åt kedjor som Coop och Ica för de säkrar upp kontanthantering och annat. Då blir de här små butikerna väldigt utsatta, säger Magnus Nilsson.

Efter rånet letade polisen i området efter förövarna, men ingen greps. Det finns heller ingen misstänkt för brottet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här byggs det flest hyresrätter i länet

Bostad ✓Hela listan – kommun för kommun ✓De bygger inga alls Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...onsdag 20/6 6:50

Söderhöjdens nya musikhopp: "Vill vara en röst för tjejer från orten"

Nyheter 20-åriga Arineh Karimi satsar allt på musiken Sedan fem års ålder har Arineh Karimi från Söderhöjden sjungit. Nu spelar hon in låtar i Nox studios i hemkvarteren och satsar på musiken på heltid.tisdag 19/6 16:48