Avstängt. Slussens tunnelbana stängdes av efter knivdådet i jakt på misstänkta gärningspersoner. Foto: Clarence Frenker

Ingen gripen för knivskärning vid Slussen

Polisen har ännu inte gripit någon efter det misstänkta knivdådet vid Slussen i går kväll. Den person som skadades i samband med händelsen uppges dock vara vaken och talbar.

  • Publicerad 15:23, 22 feb 2018

Det var strax före klockan 20 i går kväll som ett bråk bröt ut på en av perrongerna vid Slussens tunnelbanestation. En person höggs enligt polisen i samband med tumultet med någon form av stickvapen och fördes med okända skador till sjukhus.

Under torsdagen var mannens tillstånd ännu inte klarlagt. Däremot bedöms det inte som livshotande.

– Vi pratade med honom på sjukhuset redan i går kväll och försökte få fram så mycket som uppgifter som möjligt. Så han har varit talbar, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

Minst tre gärningspersoner misstänks ha varit inblandade i bråket och flytt från platsen. I samband med händelsen stoppades alla tåg från att stanna vid Slussen, samtidigt som ett intensivt spaningsarbete inleddes i närområdet. Även en teknisk undersökning har gjorts på platsen.

På torsdagen hade ännu ingen gripits för dådet, som rubriceras som misshandel.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Jakt. Polisen sökte i går i närområdet efter misstänkta gärningsmän. Foto: Clarence Frenker

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.