Flera skotthål syntes i restaurangens fasad efter skjutningen. Foto: Rasmus Panagiotis Columbus

Ingen gripen för skjutning mot restaurang

En stor mängd förhör har hållits efter att en restaurang i Bredäng utsattes för skottlossning i augusti. "Det var bara lyckliga omständigheter som gjorde att ingen blev skadad", beskriver polisen händelsen. Men ännu har ingen gripits.

  • Publicerad 12:09, 8 okt 2018

Det var strax innan midnatt, natten mot den 7 augusti, som restaurangen över Hemköp i Bredäng centrum utsattes för skottlossning. Restaurangen var öppen och det fanns flera personer i lokalen när det skedde.

Efter skotten: Polisen förstärker i Bredäng

– Det var två eller flera personer som öppnade eld mot restaurangen. Det beskrivs som en okontrollerad eldgivning, det var bara lyckliga omständigheter som gjorde att ingen blev skadad, säger Mats Eriksson, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Gärningspersonerna misstänkts ha lämnat platsen på en moped, som senare hittades nedbrunnen vid Mälarhöjdsbadet. Men polisen har ännu inga misstänkta.

– En stor mängd förhör har hållits och vi har gjort en del beslag, framförallt av hylsor. Men vi har tyvärr inte lyckats gripa någon och i nuläget har vi inga misstänkta. Utredningen pågår fortfarande och vi jobbar vidare med traditionella metoder och inre spaning, säger Mats Eriksson.

Vet ni något om vad som ligger bakom händelsen?

– Det går säkert att spekulera om det, men vi brukar inte kommunicera ut något mer än det vi faktiskt vet.

Polisen utreder händelsen som mordförsök och grovt vapenbrott.