Foto: Anton Kyhlbäck

Ingen häktad i fallet vid Kärleksudden

Den man som greps förra veckan, misstänkt för mordförsök och grov misshandel, släpptes ur häktet förra veckan. I övrigt finns inga nya uppgifter i fallet om misshandeln på Kärleksudden.

  • Publicerad 14:11, 9 apr 2019

Förra veckan greps en person, skäligen misstänkt för mordförsök och grov misshandel, i fallet där en äldre kvinna hittades medvetslös ute på Kärleksudden. I samband med ingripandet meddelade polisen att mannen även är misstänkt för ett annat fall av misshandel i Norrviken.

Nu har mannen släppts på fri fot, skriver tidningen Mitt i.

Det var i slutet av februari som en kvinna i 80-års åldern hittades medvetslös med ett blödande sår i huvudet ute på Kärleksudden. Polisen hade kallats till platsen efter ett larm om personer som gått genom isen, vilket alltså visade sig vara felaktigt, men fann istället kvinnan.

Tidigt inledde polisen ett fall om grov misshandel och eftersökte vittnen till händelsen.

Kvinnan ska blivit misshandlad mitt på dagen, tisdagen den 26 februari.

– Vi hämtar in uppgifter om iakttagelser och försöker fånga upp vittnen med polisiär närvaro runt Kärleksudden, säger Fredrik Kramp, handläggare på polisen, till Vi i Sollentuna.

Släpps från häktet

I slutet på förra veckan tog Attunda tingsrätt ställning till åklagare och förundersökningsledaren, Ewa Tvängströms, häktningsförhandling. Då bedömdes det att mannen som är misstänkt för mordförsök och grov misshandel skulle släppas från häktet.

– Det stämmer. Personen är fortfarande misstänkt och utredningen fortsätter, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på polisen.

Man anhållen för mordförsök vid Kärleksudden i Sollentuna

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Förening städar i Norrviken och Edsviken

Nyheter Naturskyddsföreningen engagerar under Nordiska kusträddardagen Hallå där Linna Fredström, ordförande i Naturskyddsföreningen i Sollentuna. Ni ska snart engagera er i Nordiska kusträddardagen och hålla en skräpplockardag i Norrviken och Edsviken. Varför är den...torsdag 18/4 18:00

Brand släckt i centrala Sollentuna

Nyheter Ingen skadad meddelar Storstockholms brandförsvar. Brandkåren kallades till en brand i centrala Sollentuna under eftermiddagen. Insatsen är nu avslutad.torsdag 18/4 17:10

Hur brukar du fira påsk?

Nyheter Resa till fjällen, gå på äggjakt eller bara ta det lugnt. Svaren blev många när vi frågade folk på stan hur de brukar fira påsk.torsdag 18/4 10:37