Foto: Anton Kyhlbäck

Ingen häktad i fallet vid Kärleksudden

Den man som greps förra veckan, misstänkt för mordförsök och grov misshandel, släpptes ur häktet förra veckan. I övrigt finns inga nya uppgifter i fallet om misshandeln på Kärleksudden.

  • Publicerad 14:11, 9 apr 2019

Förra veckan greps en person, skäligen misstänkt för mordförsök och grov misshandel, i fallet där en äldre kvinna hittades medvetslös ute på Kärleksudden. I samband med ingripandet meddelade polisen att mannen även är misstänkt för ett annat fall av misshandel i Norrviken.

Nu har mannen släppts på fri fot, skriver tidningen Mitt i.

Det var i slutet av februari som en kvinna i 80-års åldern hittades medvetslös med ett blödande sår i huvudet ute på Kärleksudden. Polisen hade kallats till platsen efter ett larm om personer som gått genom isen, vilket alltså visade sig vara felaktigt, men fann istället kvinnan.

Tidigt inledde polisen ett fall om grov misshandel och eftersökte vittnen till händelsen.

Kvinnan ska blivit misshandlad mitt på dagen, tisdagen den 26 februari.

– Vi hämtar in uppgifter om iakttagelser och försöker fånga upp vittnen med polisiär närvaro runt Kärleksudden, säger Fredrik Kramp, handläggare på polisen, till Vi i Sollentuna.

Släpps från häktet

I slutet på förra veckan tog Attunda tingsrätt ställning till åklagare och förundersökningsledaren, Ewa Tvängströms, häktningsförhandling. Då bedömdes det att mannen som är misstänkt för mordförsök och grov misshandel skulle släppas från häktet.

– Det stämmer. Personen är fortfarande misstänkt och utredningen fortsätter, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på polisen.

Man anhållen för mordförsök vid Kärleksudden i Sollentuna

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Här kan du bada med din hund

Nyheter Sex olika badplatser i Sollentuna Generellt går det bra att bada med hunden på badplatserna i Sollentuna – med ett par undantag – förutsatt att den är kopplad och att ägaren följer så kallad god sed.måndag 24/6 11:30

Stigenberg utesluts ur SD

Nyheter Kommunföreningens ordförande får gå Partitoppen utesluter Sverigedemokraternas gruppledare i Sollentuna.måndag 24/6 11:20

Nya SL-försöken för kyla i sommar

Nyheter Värmebölja. ✓ Knapptrick ✓ Nya AC-bussar – osäkert med svalka på ersättningsbussarna Varje sommar rapporteras det om extremvarma bussar och tåg i kollektivtrafiken. Nu, och fram till slutet av augusti, skruvar SL på alla detaljer för att hålla graderna nere.måndag 24/6 8:09
Stockholm Direkt