Oense. Fastighetsägaren Mats Andersson och Claes Jonsson från Postnord är oense om postfackens storlek och hur den ska testas. Här syns de med varsitt olika tjockt brev som de ska testa brevinkasten med. Foto: Sacharias Källdén

Ingen ljusning i postbråk: Här slutar Postnord att dela ut på måndag

Postbråket på Hägerstensåsen fortsätter. Trots provmätningar kan fastighetsägaren och Postnord fortfarande inte enas om vad som är den rätta storleken på ett brevinkast.

  • Publicerad 09:47, 13 sep 2017

Som vi tidigare berättat har ett infekterat postbråk brutit ut på Hägerstensåsen. Postnord hävdar att brevinkasten i flera fastigheter hos fastighetsägaren Åke Andersson Förvaltnings AB är för små och kräver åtgärder snarast. Annars kommer man att sluta att dela ut post.

Fastighetsägaren håller dock inte med utan hävdar att brevinkasten följer svensk standard.

På tisdagen träffades företrädare för Postnord och fastighetsägaren på Boktryckarvägen på Hägerstensåsen beväpnade med varsitt kuvert eller så kallad provförsändelse för att testa brevinkasten.

Inte eniga

Men redan innan mätandet börjat visade det sig att de två partnerna var långt ifrån nära att enas.

Båda parter är överrens om att brevinkastet ska vara 3 centimeter högt och 23 centimeter brett. Tvisten handlar om hur detta ska testas och/eller mätas.

Postnord menar att det ska gå att få ner ett tre centimeter tjockt kuvert. Fastighetsägaren menar å sin sida att det räcker med 24 millimeter.

– Enligt svensk standard ska det vara möjligt att få ner en postförsändelse som är 24 mm tjock och brevinkastet ska vara 23 centimeter brett och tre centimeter högt. Det är helt glasklart beskrivet från deras sida hur man ska testa brevinkast, säger Mats Andersson, vd på Åke Andersson Förvaltnings AB.

Bekymrad. Tomas Johansson är en av dem som från och med måndag kommer att få promenera till Västberga för att hämta sin post. "Jag förstår inte vad det är för fel på de här brvinkasten och att behöva gå till Västberga kommer att bli väldigt bekymmersamt" Foto: Sacharias Källdén

Detta sätt håller däremot inte Postnord med om, men kan heller inte säga vilken metod som de anser gäller.

Inspektionen på Boktryckarvägen lämnar bägge parter lika oense som innan.

– Vi får återkomma om hur man ska göra när man testar brevinkast, om man ska mäta eller om man ska använda sig av provförsändelser. Om vi gjort ett misstag så får vi återkomma om det, säger Linus Kinnari, produktionschef på Postnord i Hägersten.

Slutar dela ut

På måndag den 18 september slutar Postnord att dela ut post på flera adresser på Hägerstensåsen. De adresser som berörs är  Boktryckarvägen 24-44, Tomträttsvägen 4-10 och Vinstvägen 4.

De boende hänvisas då istället till Postnords företagscenter i Västberga istället.

– Det här kommer att bli väldigt besvärligt och framförallt kommer jag inte att hinna dit under deras öppettider. Jag kan gå hemifrån vid klockan sex och komma hem vid fem, sex på eftermiddagen flera veckor i sträck. Det är klart att det finns risk att man kommer att missa räkningar och så, säger Tomas Johansson som bor på Boktryckarvägen.

Fakta: Här tvingas de hämta posten

De boende på de berörda adresserna hänvisas nu till Postnords företagscenter på Västberga allé 7.

Öppettiderna är 08.30-09.30 och 15.00-17.00 måndag till fredag.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Så ljuger vi för att få se VM-premiären

Nyheter SE FILMEN: Stämningen på topp inför Sverige-Sydkorea Första VM-matchen på 12 år. Vi tog pulsen på några Stockholmare inför matchen mot Sydkorea.måndag 18/6 12:48